İş Bankasının yönetmeliğinde geçen; gelen EFT yi aynı gün içinde çekersek binde 35 masraf alıyor. Ödediğim masrafları alma şansım var mı acaba?
Printable View
İş Bankasının yönetmeliğinde geçen; gelen EFT yi aynı gün içinde çekersek binde 35 masraf alıyor. Ödediğim masrafları alma şansım var mı acaba?
Madem yönetmelikte geçiyor, o zaman geri almanız zor.
EFT nin tam tanımına bakıyım dedim karşıma bu bilgiler çıktı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektronik_Fon_Transferi
http://www.tcmb.gov.tr/yeni/osi/II1Tr.htm
http://www.isbank.com.tr/TuketiciVerileri.aspx
sizinkisi hangi işleme giriyor ?
Size parayı yatıranın ilgili bankada herhangi bir hesabı var mı ?
Sizin ilgili bankada herhangi bir hesabınız varmı ?
Para sizin hesabınıza değilde direk adınıza soyadınızamı geldi ?
Parayı yatıran farklı bankadanmı sizin hesabınıza yatırdı ?
İlgili kişi para yatırırken normalde kesilecek bir masraf varsa ondan kesilir , sizden niye masraf kestiler ?
1 gün sonra bu size gelen parayı çekse idiniz binde 35 i almayacaklarmıymış ?
süresi kaç gün müş ?
Bu masrafın adı nedir BSMV mi
Birde yönetmelik linkini verirseniz konuya hakim kişiler bir bakalabilir.
Bana gelen bir paradan bankanın 1000 de 35 dedikleri yani yüzde 3,5 luk bir kesinti az değil çünki.
Bende olsam , miktar mesela 100.000 tl olsa 3.500 tl para yapar. Bana eft ile gelen bir paradan neden bankaya böyle bir para vereyim ki ?
Olayı ve rakamları detaylı anlatırsanız muhakkak farklı fikirler verecek çıkacaktır.
Bu yonetmelik her bankada var. Ancak bankalar musterileri memnuniyetini dikkate alarak pek fazla onemsemez masraf almazlardi. Tabi yine musterisine gore degisir. Eger siz bankadaki vadesiz hesabinizda belli bir miktar mevduati surekli bulundurmaz bankaya kar saglamazsaniz banka bu masraflari sizden alir. Sonucta bankalar kar amaciyla kurulmus sirketlerdir. Serbest piyasa kosullarinda sizde kendinize uygun masraf almayan yada az masraf alan bankalarla calisin derim.
Merhaba,
Diyelim ki 1.000,00 TL (bin TL)EFT 2 gün valörlü geldi, lehtar aynı gün parayı almak istiyor, ödemesi gereken komisyon 35,00 TL olacak. 1.000,00 TL fonun bankalararası piyasadaki faiz getirisi 2 gün için (abartarak yazıyorum) %25 yıllık faizle 1,39 TL (1 lira 39 kuruş) olur. Kaydı ki para piyasalarındaki oranlar benim bildirdiğim oranın yaklaşık üçte biri. Görüldüğü gibi ortada paranın maliyetiyle ilgili olmayan bir fiyatlandırma var. Diğer yandan, EFT işleminin tarafı olan bankalar arasındaki takas aynı gün TCMB hesapları üzerinden gerçekleşir ve valörsüzdür. Sadece örnek verdiğiniz banka açısından değil, sektörün tüm bankaları açısından geçerli olan durum ne yazık ki böyle... Saygılarımla,
kredi kartından dolayı takipteyim çocuklarım üniversitede okuyor onların burs paraları veya o hesaplarına veya kendi şahsi hesaplarına birikimlerine mudahale olurmu çocuklarım biraz tedirgin oldular bu konudan dolayı
- - - Updated - - -
kredi kartından dolayı takipteyim çocuklarım üniversitede okuyor onların burs paraları veya o hesaplarına veya kendi şahsi hesaplarına birikimlerine mudahale olurmu çocuklarım biraz tedirgin oldular bu konudan dolayı
merhabalar kredi kartlarından dolayı takibe düşünce eve gelen ödeme emrine imza atıp alınca bu ödemeye itiraz etmekmi doğru olan veya itiraz etmeden süreci beklemekmi doğru olur farklı iletiler okuyunca kafam karıştı biraz süresinde itiraz etmek gerek gibi şeyler duydum bu süreci geçerken avukat yardımı almam mümkün degil bir hata yapmak istemiyorum bir de haciz işlemi için eve gelince neye imza atıp neye imza atmamamız gerekeni nasıl ayırt edecegiz
günaydın bankacıların blöf sorularına karşı nasıl cevap vermek veya nasıl davranmak gerek ev adresi istiyor veriyorum o evde boşandıgınız eşiniz oturuyor diyor oysa ben bir defa evlendim ve boşanmadım