Muhabere yoluyla para yatması?
Slm herkese arkadaşlar. Karşı tarafa hakim 15 günlük süre içinde harç yatırmasını söylemişti. Harç başka ilden muhabere yoluyla yatmış bu ne demek ben hiç anlayamadım. (Muhabere yoluyla ne demek oluyor?) Harç muhabere yoluyla yatarmı başka adliyeden? Davanın görüldüğü adliyeyi arıyorum harcın yatmadığını söylüyor ve aldığım bilgiye göre karşı tarafın avukatı harcı muhabere yoluyla yatırmış ve makbuz aslını davaya getircekmiş. Peki uyapta neden gözükmüyor adliye görevlilileri tarafından? Lütfen bilgisi olandan yardım bekliyorum. Şimdiden çok tşk ederim
Cevap: Muhabere yoluyla para yatması?
Muhabere yoluyla harç yatar.
Muhaberenin kelime anlamı haberleşmedir.
Bir bankanın A ilindeki şubesindeki hesaba aynı bankanın Z ilindeki şubesinden para yatırmak gibi düşünebilirsiniz.
Erdoğan bey çok tşk ederim ama peki ben davanın görüldüğü mahkemeyi arayıp harcın yatırılıp yatırılmadığını sordum ordaki görevli harcın yatırıldığını göremedim diyor. bu gözükmeyebilir mi
Hakim 15gün süre vermiş ek taleplerin gereği olan harcın ödenmesi için, avukat ta makbuzu mahkemede sunacağını belirtmiş,makbuz yoksa ek talepler dikkate alınmayacak sonuçta, illa ki yatırmıştıs.
Mahkemeye süresi içinde yattığına dair makbuz sunulduktan sonra memur görmûş görmemiş veya siz onceden bilmişsiniz ne farkeder?
- - - Updated - - -
Hakim 15gün süre vermiş ek taleplerin gereği olan harcın ödenmesi için, avukat ta makbuzu mahkemede sunacağını belirtmiş,makbuz yoksa ek talepler dikkate alınmayacak sonuçta, illa ki yatırmıştıs.
Mahkemeye süresi içinde yattığına dair makbuz sunulduktan sonra memur görmûş görmemiş veya siz onceden bilmişsiniz ne farkeder?
- - - Updated - - -
Yatırılmadığı takdirde herşeyden vazgeçmiş sayılacaklar ve yatırılmadıysa kurtuldum demek olacak. Gerçi yatırsalarda hakim verecekmi oda kesin belli değil sadece harçı söyledi ama korkuyorum
- - - Updated - - -
Yatırılmadığı takdirde herşeyden vazgeçmiş sayılacaklar ve yatırılmadıysa kurtuldum demek olacak. Gerçi yatırsalarda hakim verecekmi oda kesin belli değil sadece harçı söyledi ama korkuyorum