Teorikte boyle birseyin mumkun oldugunu ogrendim.acaba bunu gerceklestiren var mi?adalette notlari iyi tutmak icin kac gun kac saat calismak lazim?sinav sistemi nasildir?tesekkurler
Printable View
Teorikte boyle birseyin mumkun oldugunu ogrendim.acaba bunu gerceklestiren var mi?adalette notlari iyi tutmak icin kac gun kac saat calismak lazim?sinav sistemi nasildir?tesekkurler
Kimsenin isini elinden almak gibi bi amacim yoktu oysa :) Adli tip doktoruyum ben.İkisini bi arada goturmek mumkun olur mu onu arastiriyorum.ders calismayinca kendimi boslukta hissediyorum :)
ben de şu an adalet bölümünde okuyorum açıköğretimde . Bende öğretmenim aslında. 5-6 ocakta vizeler oldu . sınavlar test şeklinde 20'şer sorudan oluşuyor. her soru 5 puan. çan eğrisi sistemi var . vizelerde 8 veya 10 üniteli kitapların yarısından , finallerde ise tüm ünitelerden sorumlu oluyorsun. tamamen kitaptan sorular geliyor ve genel bir okumayla yüksek notlar almak mümkün. notların iyi olursa ortalamanın o derecede katkısı oluyor DGS sınavına. rahatça okuyabilirsin bence. tabi hukuk fakültesini okuyabilirmisin çalışırken onu bilemem. zira bende bilemiyorum okuyabilecek miyim :) Dgs ile devlet üniversitelerini kazanmak için de yüksek puanlar gerekiyor ve devlet üniversiteleri 1. sınıftan başlatabiliyor diye duydum. özeli kazanmak daha kolay ama paran varsa tabi. özelde ayrıca 3. sınıftan bazı fark dersleri ile başlanabiliyor. iyice araştırmalısın .
Adalet'i bitirip dikey geçiş ile hukuk okuyanları tanıyorum. Her fakültenin kendine özgü zorunlu ders yönelimi olabiliyor; ya da öyle sanıyorum. Örneğin Erciyes Üniversitesi'nde dikey geçiş ile adaletten hukuk fakültesine geçen bir öğrenci 1. ve 2. sınıf derslerini alabiliyor. Okulum olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki yaklaşım da sanırım bu şekildedir.
cevap verenlere teşekkürler.seneye başvurayım adalete o zaman.dgs ye sonra şartlar müsait olursa çalışmak en iyisi
Sayın ARSLAN;
Konu başlığındaki ironiye bayıldım. Heyecan ve heves ile okumak üzere açtım. ADALET sonrası dikey geçişle HUKUK.
Yerleşimi ve sıralaması bile çok güzel. Sanki beni onaylar gibi önce ADALET sonra HUKUK.:ok
Tam bir hayal kırıklığı başlık ironi değil gerçekmiş.:(
bende dgs ile hukuk okumak isteyenlerdenim. İlk sene bitti ve seneye 2. sınıf ve ayrıca dgs olacak. Sanırım Akdeniz Ünv. kazanan öğrencileri 3. sınıftan başlatıyormuş diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum onu. Hedefim Ankara'da bir hukuk fakültesi okumak. İnşallah başarabilirim.