devre mülkten cayma hakkı
02.11.2012 tv reklamını müteakip devre mülk için telefonla irtibata geçerek 5000 tl 12 ay taksitle kıredi kartımdan 15.11.2012 de 418 tl ilk taksit çekim yapıldı. sözleşmeyi sordugumda geleceğini söylediler. beklemediğim bir olay üzerine ödeme güçlüğü yaşamamak için telefonla caymak istediğimi bildirdim. noterden ihtarname istediler. 23.11.2012 de ihtarname gönderdim. ödemenin ocak ayından sonra olabileceği telefonla söylendi. Önce bir iki gün içinde hesabımdan çekilen 5000 tl nin banka hesabıma iade edileceğini söylemişlerdi. Bir art niyet hissediyorum. Telefona çıkmıyorlar.
Nasıl bir yol izlemeliyim. taksitin devamı ekenomik sıkıntımı çok artırır.
Cevap: devre mülkten cayma hakkı
Bildiğim kadarıyla 10 günlük cayma hakkı süresi koyuyorlar sözleşmelere. Duruma bakılırsa bu süreyi geçirmişsiniz. Fakat yargıtayın yerleşik içtihatlarında sözleşmenin imzalandığı zaman değil de devremülkün kullanılmaya başlandığı zaman işlemeye başlayacağı yönünde. Yani asıl mesele o mülkü kullanıp denemek, sözleşmedeki şartları sağlayıp sağlamadığını kontrol etmek..Ayrıca ortada bir devremülk var mı yoksa daha yapım aşamasında mı? Yargıtay kararlarında ayrıca, devremülklerin tapu tescili veyahut tapuya şerh konması koşulunda sözleşmelerin kabul göreceği, bunun dışında yapılanın kapıdan satıştan farkı olmadığı bu yüzden de herhangi bir süre kıstası olmadan feshedilebilir nitelikte olduğu yönünde.
Konunuz devre tatil sözleşmesi ise itilaf durumunda tüketici mahkemesinde, devre mülk hisse sözleşmesi ise itilafın çözüm merci sulh mahkemeleri olacaktır.