Velayet ve ikamet değişikliği
Herkeze Selam !...
Sorum Yakin Bir Arkadaşim Için: 5 Yildir Evliler 3. Yaşinda 1 Tane Erkek çocuklari Var . Iki Tarafta Boşanmak Için Anlaştilar Maddi Imkani Olmadiği Için Anne çocuğu Babaya Birakicak Fakat Hafta Sonu Kendinde Kalmak şarti Ile Soracağim şuki çocuğun Velayeti Babada Iken Baba Ikamet Değişikliği Yaparak çocuğu Istanbul Dişinda Yaşamak şarti Ile Götürmeye Kalkarsa Bunun Için Herhangi Bir önlem Alinabilir Mi ? Sonuç Itibariyle çocuk Anneden Uzaklaştirilacaktir. Babanin Bu Konuda Hakki Var Mi ? Yani Yaparsa Suçlu Durumda Mi Olur ? Davalari Henüz Açilmadi çocuk şuan Babasinda ..... Acil Bilgi Verirmisiniz. Iyi çalişmalar
Cevap: Velayet ve ikamet değişikliği
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Madde 183- Ana veya babanın başkasıyla evlenmesi, başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu kılması hâlinde hâkim, re'sen veya ana ve babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır.
Eşler velayet konusunda anlaştıklarından, velayeti hakimin bu yönde karara bağlayacağı kanaatindeyim. Ancak, çocuğun yaşı itibariyle anne ilgisi ve sevgisine ihtiyacı var. Hakim bu sebepten velayeti anneye bırakıp babayı da nafakaya mahkum edebilir.
Şayet ki, velayet babada kalırsa, yukarıda eklice sunmuş olduğum madde de açıkça ifade edildiği üzere; şehir değişikliği söz konusu olduğunda annenin istemi ya da hakimin re'sen müdahalesi ile durum hakkında gerekli önlemler alınacaktır. SAYGILARIMLA..
Merhaba Aslı Hanım,
Ben eşimden anlaşmalı olarak boşandım ve kızımını velayeti bende. Kızım 5 yaşında ve yeni bir evlilik yaptım. kızımın babasıyla aynı şehirde olmamıza ve ayda 2 haftasonu gorme hakkına sahıp olmasına ragmen yaklasık 3-4 ayda bir 1 gece alıyor, almıyor. Eşimin yeni bir iş fırsatından dolayı İstanbuldan Ankaraya yerleşme durumumuz var. Kızımın babası bu durumda bana ne gibi problemler çıkarabilir velayeti alma gibi bir şansı var mı yaşayabileceğim zorluklar neler? konu ile ilgili bilgi alabilirsem çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler..