RayBan Gözlük Tüketici Hakkım
Merhaba Arkadaşlar :)
Siteniz çok güzel öncelikle bunu demeliyim.:DD
Şimdi benim RayBan Markalı bir gözlüğüm var 4 ay önce almıştım 2 yıl garantili.
Bugün küçüklerden biri üstüne oturmuş ve bükülmüş Allah'tan kırılmadı.
Şimdi Gözlüğü alırken Bana Cam garantisi yok dedi Allah'tan camda birşey yok, Garantisi Çerçevede demişti.
Ben garanti kağıdı ile gidip versem Ne Yaparlar ?
Sorum bu çünkü çoğu yerde okudum kırılan gözlüklerde tüketici hatası diye geri yolluyorlarmış. :(
Birde ;
Şimdi ne gibi Haklarım var ? Onu merak ettim ?
Cevap: RayBan Gözlük Tüketici Hakkım
Gözlüğün kullanım kılavuzunu ya da reklamlarını okuduğunuzda, gözlüğün üzerine bir çocuk oturduğunda zarar görmeyeceği izlenimi edindiğiniz bir husus varsa, kullanabilirsiniz.
Böyle bir şey yoksa, düzelttirmeye çalışacaksınız ya da yenisini alacaksınız. Çünkü gözlük üretici ve satıcısının çocuğun gözlük üzerine oturmasında bir kusuru yok.
Kûçüklerden birinin oturamayacağı bir yerde bulunduracağınız yeni bir gözlük SATIN alma hakına sahipsiniz.
Cevaplarınız için teşekkürler .
Benim hatırladığım Gözlükçü bana çerçeve kırılma bükülme renk kavlama(çizilme)
Gibi şeylerde Garanti geçiyor demişti ama Ankara'ya döndüğümde sorucam tekrar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kûçüklerden birinin oturamayacağı bir yerde bulunduracağınız yeni bir gözlük SATIN alma hakına sahipsiniz.
:DD
Son zamanlarda bazı satıcılar(banada bir telefon satıcısı söylemişti) vur kır, parçala, yere düşür garanti kapsamında vs. şeklinde içinde kelime oyunlarıda olan bir tanıtımlar yapmıyor değil.Yani 2 sene boyunca bir ürüne(gözlük, telefon vb.) her gün kendi kusurum dahilinde zarar versem garanti kapsamında(hatta yenisini vermek suretiyle) defalarca karşı taraf bu durumu üstlenecek.Kulağa pek değil hiç mantıklı gelmiyor.Bence bu durum kullanıcı kusur denip için içinden çıkılacak bir durum.Haklarınızda sayın yöneticinin hatırlattıklarından ibaret diye düşünüyorum.Tabi genede satın aldığınız yere bu durumu sormanız mantıksız değil.Belki tam olarak karşılamasalarda çok cüzzi bir miktara düzeltimi yapılabilir.
Gözlükçünüz mesela kendi gözlükçüm gibi 15 senedir gittiğiniz ve periyodik olarak cam çerçeve değişikliği yaptırdığınız üstüne üstlük bir de senede 1-2 müşteri kazandırdığınız bir yerse güle oynaya bir yolunu bulur o çerçeveyi garanti kapsamına aldırtır :) (2 sene önce gözlük yere düştü 2 cam da çizildi, ne biçim cam üretiyorsunuz kardeşim çizilip duruyor diyerek ücretsiz değiştirtmişti mesela) aldırtamazsa bile vitrinde cillop gibi bir gözlük ikram eder, aksi taktirde çok zor...
- - - Updated - - -
Gözlükçünüz mesela kendi gözlükçüm gibi 15 senedir gittiğiniz ve periyodik olarak cam çerçeve değişikliği yaptırdığınız üstüne üstlük bir de senede 1-2 müşteri kazandırdığınız bir yerse güle oynaya bir yolunu bulur o çerçeveyi garanti kapsamına aldırtır :) (2 sene önce gözlük yere düştü 2 cam da çizildi, ne biçim cam üretiyorsunuz kardeşim çizilip duruyor diyerek ücretsiz değiştirtmişti mesela) aldırtamazsa bile vitrinde cillop gibi bir gözlük ikram eder, aksi taktirde çok zor...
Cevaplarınız için tekrardan teşekkürler, optikçiye sorucam .