Nafakayı ödemem için banka hesap nosu vermiyorlar?
Merhabalar,
İlk duruşmada kızım için aylık 250 lira nafaka ödememe karar verildi. Kızım şuan annesinde. Birikmiş nafakayı, avukat aracılığıyla elden ödedim. Ancak bundan sonraki nafakalar için bize, eşim babasının banka hesap numarasını bildirdi, sözlü olarak. (eski eşim ve çocuğumdan 500 km uzaktayım, elden ödemek çok zor). Bu durumda, ileride ödemedi dememeleri için nafakayı eski kayın pederin hesabına yatırmak istemiyorum. Avukatım aracılığı ile 3-4 kez, eşimin banka hesap numarasını istedim. Kendisi ısrarla banka hesap numarasını söylemiyor. Bu durumda, parayı ödemek istememe rağmen ben haksız gibi gözükeceğim, sanırım. Buna karşı yapabileceğim bir şey var mı? Kendilerinin yazılı olarak hesap numaralarını bildirmesi gerekmez mi? PTT aracılığı ile TC kimlik numarasını vererek adresine nafakayı göndersem, sorun çıkar mı? Boşanmak isteyen taraf benim, o ise boşanmak istemiyor. Bu şekilde işi yokuşa sürerek yıldırmaya çalışıyor.
Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.
Cevap: Nafakayı ödemem için banka hesap nosu vermiyorlar?
Açıklama olarak x ayı nafaka ödemesidir diye belirterek PTT aracılığıyla yapabilirsiniz ödemeyi.
Boşanma davalarında yıldırma politikaları normaldir. Genelde olan bir durum olduğu için normaldir diyorum sakın yanlış anlamayın lütfen.
Erdoğan beyin dediği gibi yapın. Adreslerini biliyorsanız PTT aracılığı ile gönderin. Siz böyle ptt aracılığı ile gönderdiğinizde karşı tarafın eline geç ulaşacağı için, belli bir süre sonra mecbur kendi banka hesabını vermek zorunda kalacak eşiniz. Hangi ayın nafakasını gönderiyorsanız açıklama kısmına o ay adını ve kızınızın adını yazarak( örnek: Ayşe'nin nafakası ) gönderin.
Alıntı:
Sean rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
İlk duruşmada kızım için aylık 250 lira nafaka ödememe karar verildi. Kızım şuan annesinde. Birikmiş nafakayı, avukat aracılığıyla elden ödedim. Ancak bundan sonraki nafakalar için bize, eşim babasının banka hesap numarasını bildirdi, sözlü olarak. (eski eşim ve çocuğumdan 500 km uzaktayım, elden ödemek çok zor). Bu durumda, ileride ödemedi dememeleri için nafakayı eski kayın pederin hesabına yatırmak istemiyorum. Avukatım aracılığı ile 3-4 kez, eşimin banka hesap numarasını istedim. Kendisi ısrarla banka hesap numarasını söylemiyor. Bu durumda, parayı ödemek istememe rağmen ben haksız gibi gözükeceğim, sanırım. Buna karşı yapabileceğim bir şey var mı? Kendilerinin yazılı olarak hesap numaralarını bildirmesi gerekmez mi? PTT aracılığı ile TC kimlik numarasını vererek adresine nafakayı göndersem, sorun çıkar mı? Boşanmak isteyen taraf benim, o ise boşanmak istemiyor. Bu şekilde işi yokuşa sürerek yıldırmaya çalışıyor.
Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.
Selam,
Hukukçu değilim ancak mantık olarak isme havale yaparak, havale yaparken açıklamaya nafaka olduğunu belirtir açıklama yazmak ve ardından (eski) eşinize bu durumu yazılı olarak bildirmek sorun ortadan kaldırır. Mahkemede, nafaka ödemedi dediklerinde, ilgili banka şubesine isme gelen havalenin dökümünü alır mahkemeye iletirsiniz. Parayı teslim alıyorsa ne ala, almamış olup, oraya yatırdığından haberim yoktu derse de yazılı tebliğ ettiğinize dair olan belgeyi sunarsınız.