İstanbul 30. İcra Dairesinden Dava Açıldı
Merhabalar. Turkcell ' e fatura borcum vardı. Bundan 1 ay öncesine kadar Müşteri hizmetlerini aradım ödeme planı yaptık. Ama ödeyemedim. İşten çıkarıldım. Herşey Üst üste geldi. e-devlet kapısından yaptığım kontrollerde İstanbul 30. İcra Dairesinde bana dava açıldığını gördüm. Dava açılış tarihi 28.11.2012 olarak görünüyor. Dava detaylarına baktığımda Taraf Rolünde : BORÇLU VE MÜFLİS Olarak görünüyorum. Bunun açıklaması nedir. Ve şuan benim yapmam gerekenler nedir bunu öğrenmek istiyorum. Turkcell Müşteri Hizmetlerini aramam gerekiyormu. Yada kimle muhattap olucam bu durumdan sonra. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.
Cevap: İstanbul 30. İcra Dairesinden Dava Açıldı
Borçlu ve müflis demek borcun sana ait olduğu anlamına gelir. 30.icra dairesinde dava değil, takip işlemleri başlatılmıştır. Artık dosyan avukata havale edilmiştir. Müşteri hizmetleri yardımcı olacağını sanmıyorum. Müşteri hizmetlerinden avukatın adını adresini telefonunu öğren. Muhatabın artık avukat olacak. Tavsiyem icra dairesine falan gidip, tahattüt imzalama.. İmzalarsan 1 gün geçerse hapis istemiyle hakkında dava açılır. Avukata nasıl ödeyebileceğini anlat veya ondan teklif al. Yani kısaca artık muhatabın avukat.