Çalışma Süresi ve Molalar
Merhaba,
Bir Çağrı merkezinde çalışmaktayım. Bizi haftada 11 saat çalıştırıyorlar ve max mola oranıda 111 dk. Sormak istediğim şu
9 saatlik vardiyalarda (Mola içinde) 45 saati doldurduğumuzda bize revize veripte 2 saat daha uzatabilirlermi ?
Normalde 9-18 vardiyamız çıkıyor fakat bize 2 saat revize verip 11 saate yükseltiyorlar. Ben bu 2 saati çalışmak zorundamıyım?
Ayrıca Sürekli Bilgisayar başındayız. Bayin olarak çok yoruluyoruz. Mola oranları kanunda varmı?
Son olarak Ben Şirkette A bölümündeyim. Normalde Süreç açarak almış oldukları B Yerine beni zorla geçiriyorlar. Ben geçmek istemezsem kanunen bir hakkım varmı?
Takım Liderimiz çok zorba. İşinize geliyorsa diyor.
Desteğinizi rica ederim.
İyi çalışmalar.
Cevap: Çalışma Süresi ve Molalar
Sorularınızın cevabı iş sözleşmenizde mevcuttur.
- Sözleşmenizde veya sonradan imzaladığınız bir belgede, fazla çalışma yapmayı kabul ettiğinize dair bir onay var mı?
- Sözleşmenizde vaya sonradan imzaladığınız bir belgede işverenin göstereceği diğer görev yerlerinde çalışmayı kabul ettiğinize dair bir madde var mı?
Eğer evet, var ise cevaplarınız, yapabileceğiniz bir şey yok, sizden talep edileni karşılayacağınıza dair baştan bir taahhütte bulunmuşsunuz demektir .
Hayır ise cevabınız, hangi konuda hayır ise, o konuda işverenin size karşı dayatma hakkı yasal olarak bulunmamaktadır.