Tecilim bitmiş, üniversiteye başlasam tekrar tecil ettirebilirmiyim
s.a arkadaşlar çok acil bilgiye ihtiyacım var ben 89 doğulum ve askerliğimi tecil etmiştim ve şans eseri bittiğini ve askerlik yerimi öğrendim muayene olmadım ve herhangi bir bilgilendirme gelmedi ailevi sebeplerden dolayı şuan için gitmem imkansız 2013 ocak ayında üniversite sınavı için başvuru yapıp 2013 ağustos ayında üniversite kaydı yaparsam askerliğimi tekrar tecil ettirme imkanım olumu ilgilenirseniz çok tşk ederim
Cevap: Tecilim bitmiş, üniversiteye başlasam tekrar tecil ettirebilirmiyim
Kayıt sırasında askerlik sorgulaması yapılıyor ve askerlik sorununuz olduğundan askerlik şubesine yönlendirin mesajı oluyor. Askerlik şubesinden kaydınızın alınması için yazı getirmedikten sonra üniversiteye kaydınız alınmayacaktır.
- - - Updated - - -
Kayıt sırasında askerlik sorgulaması yapılıyor ve askerlik sorununuz olduğundan askerlik şubesine yönlendirin mesajı oluyor. Askerlik şubesinden kaydınızın alınması için yazı getirmedikten sonra üniversiteye kaydınız alınmayacaktır.
benim en azından bir süre bunu ertelettirme durumum olamazmı?
belge götürdükten sonra alınacakmı alınmayacakmı orasını anlamadım ?
Askerlik şubesinden kayıt olacağın tarih dahil olmak üzere askerlik yönünden herhangi bir ilişiğin olmadığına dair yazı alıp gelebilirsen kaydın yapılır. Yok getiremezsen beyana dayalı işlem yapmayan üniversiteler (ki beyana dayalı işlem yapmayan üniversite çoğunlukta) sizin kaydınızı almaz.
Erteletebilip erteletememe konusunda bence askerlik şubesi ile görüşün.