30.11.2012 tarihli çek ödenmedi,bankaya karşılıksız kaşe vurdurdum.1000lira aldım. banka çekin fotokopisini bana verdi.şimdi borçlu çeki getir paranı al diyor.banka çekin aslını bana vermiyor.ne yapayımparamı nasıl alırım.
Printable View
30.11.2012 tarihli çek ödenmedi,bankaya karşılıksız kaşe vurdurdum.1000lira aldım. banka çekin fotokopisini bana verdi.şimdi borçlu çeki getir paranı al diyor.banka çekin aslını bana vermiyor.ne yapayımparamı nasıl alırım.
en son bankanın sorumluluğu çeklerde 700 tl diye hatırlıyorum. 1.000 tl sımı oldu ?
çekin miktarı kaç tl ?
9000 tl. herhalde borçlunun hesabında 1000lira vardı onu verdiler.zannederim
Banka Çekİn aslini alir sİze fotokopİsİnİ vermİŞ olmasi lazim,sİz o fotokopİyİ borÇluya verİp 9000 tl
1000 tl dÜŞÜp aradakİ faİz farkinida İlave edİp tahsİlİ gerÇekleŞtİrebİlİrsİnİz.
Şu an bankanın çek yaprağına sorumluluğu 1.000.TL'dir. Banka çekin aslını değil çek aslına sorumlu olduğu tutarı ödediğine dair bir kaşe basıp çek aslını iade ediyor. Tasdikli fotokopisini verdiyse bu da çek aslı gibi icra takibinde geçerlidir. Borçlunun getir çeki vereyim parayı demesi ahmaklığındandır zira çeki verseniz o da bankasına götürüp teslim edecektir siz teslim ettiğinize göre sizden tasdikli fotokopisini alması kafidir.
ben bir kişiye borç vermiştim, borcunu ödeyemedi ama bana çek veya senet verebileceğini söyledi. ben ise vereceği çekin karşılıksız çıkacağını düşünüyorum.bu durumda ne yapmalıyım? çeke herhangi bir not eklenmeli mi yada herhangi bir bankadan tahsil edilebilir mi?
Alacağınızı biner liralık çekler halinde alabilirseniz garantilemiş olursunuz.
teşekkur ederim