Hırsızlıkla suçlanıyorum.
Merhabalar;
Yaklaşık 1 ay öncesine kadar kurumsal bir gsm firmasında satış danışmanı olarak görev yapmaktaydım.firma benden dönem faturası gelmeden aboneye faturasını ödetmemi istedi.aboneme 4-5 gün boyunca faturalarını ödemesi için baskı yaptım.en sonunda bekledği yerden paranın gelmediğini ve bizim ona taksitli olarak sattığımız telefonu satıp faturayı ödememi istedi.bende abonemden alıp telefonu sattım.parasını da müdürüme teslim ettim.daha sonra beni işten çıkarttılar.ve son olarak beni bu konudan dolayı hırsızlıkla suçladıklarını belirttiler ve mahkemeye vericeklerini söylediler.telefonun sahibi olan abonemi aradım kendisi telefonu kendi verdiğini benim amirime söylediğini belirtti.sizce şu anda benim yapmam gereken birşey varmıdır?
Cevap: hırsızlıkla suçlanıyorum.
Ne çaldığınızı iddia ettiklerini anlayamadım. Müdürünüz parayı bana vermedi mi diyor yoksa telefon sahibi ben telefonu sat demedim mi diyor?
Ayrıca orada ne kadar süre çalıştınız? İşten çıkartırken alacaklarınızı tam olarak aldınız mı? İşten çıkartma gerekçeleri neydi?
benim sattığım telefonu çaldığımı düşünüyorlar fakat ben telefonu sahibinden aldım ve sattım.yaklaşık 11 ay çalıştım ve 11 ayın sonunda beni başka bir abonemden dolayı işten çıkarttılar.maaşımı primi vermediler.sizce savcılığa gidip olayı anlatsam yararı olurmu
- - - Updated - - -
şenol bey merhaba;
ben olayı size baştan anlatmak isterim uygun bulursanız;
kurumsal astış kanalında yaklaşık 11 ay çalıştım.10.ayda yüklü miktarda (60adet) hat sattım bir müşteriye.fakat firma aboneye güvenmediği için benden günü gelmeden aboneye bu hatların faturalarını ödetmemi istedi.
bende abone ile aramdaki iletişimin samimi olması nedeni ile aboneye gidip durumu anlattım.abone ilk başta bir alıcağının olduğu 1-2 güne kadar ödeme yapıcağını söyledi.tabi ben bu süre zarfında aboneyı hergün ziyaret ettim.4.günün sonunda firmada beni sıkıştırdığı için aboneye baskı yapmaya başladım.abone ise gelmesini beklediği ödemenin 1 hafta sonraya sarktığını ve söyledi.Ve istersem kurumsal satış kanalından taksitle vermiş olduğumuz iphone 4 s marka telefonu satıp faturaları ödememi istedi.
Bende firmadaki baskıdan kurtulmak için gidip telefonu sattım.(abonenın rızası ile telefonu kendi verdi)
Tam faturaları telefonu sattığım bayiiden ödemeye başlarken müdürüm aradı ve parayı ofise getirmemi istedi.Bende parayı firma ortağına teslim ettim.
ertesi gün bir başka abonemin çekim konusunda sıkıntıları olduğu ve işinin aksadığı için başka bir operatörde çalışan arkadaşımı yönledirip abonenin hatlarını taşımasını istedim.fakat arkadaşım ticari nedenlerden dolayı hatları taşıyamamış.Benim firmam bu durumu öğrenince etik değil diyip maaş ve prim hak edişlerimi vermeden beni işten çıkarttı.çıkarken herhangi bir belge imzalatmadılar.
Benim bu durumda yapabiliceğim şey sizce nedir?
Teknik açıdan bakarsak (ki ancak bu konuda benim bir şeyler söyleme yetkim vardır) sattığınız telefonu şirketten mi çaldığınız yoksa müşteriden mi aldığınız konusunda bir tereddüt olmaz ki.
Telefonların IMEI numaraları her şeyi açıklığa kavuşturur.
Sattığınız telefonun IMEI numarası ile müşteriden aldığınız telefonun IMEI numarası aynı ise, müşteriden alıp satmışsınızdır, sattığınız telefonun IMEI numarası şirket mağazasında bulunması gereken bir telefona ait ise çalmışsınızdır. Siz telefonu müşterinizden aldığınıza göre bu konuda bir çekinceniz olmamalı.
- - - Updated - - -
Burada aleyhinize sorun olarak gördüğüm husus, parayı amirinize verdğinizi ispatlama noktasında.
Şenol Bey ;
çalıştığım firmada kamera mevcut bu işime yararmı? birde savcılığa gidip durumu anlatsam bi yararı olurmu sizce?
Alıntı:
reis84 rumuzlu üyeden alıntı
Şenol Bey ;
çalıştığım firmada kamera mevcut bu işime yararmı? birde savcılığa gidip durumu anlatsam bi yararı olurmu sizce?
Size yazılı olarak bildirilen fesih sebebi nedir, hırsızlık suçlaması mı, işi bir başka operatore paslamış olmanız mı?
bana yazılı olarak bildirilen bir fesih sebebi yok erdoğan bey sadece sözlü olarak işten çıkartıldığın beyan edildi.herhangi bir savunmam alınmadı.aynı zamanda hiçbir evraga imza atmadan ayrıldım.
herkese ıyı geceler benım sorunum kardesım unuversıtede kamu yonetımı okuyor bır bucuk yıl once okulda bı telefon calınmıs kısıde calınınca sıkayet etmıs ve o telefona hattı ılk takan kardesım olmus daha sonra mahkemeye cıktı sonucunda bır yıl sekız ceza aldı ama telefon sahıbı kardesımı tanıyordu sonra telefonu o calmadı dıye dılekce yazıp ımzalayıp temyız dılekcesıyle bırlıkte temyıze gonderdık sonunda bısey olur mu ceza kaldırılır mı beraat eder mı?
Alıntı:
serenıty rumuzlu üyeden alıntı
herkese ıyı geceler benım sorunum kardesım unuversıtede kamu yonetımı okuyor bır bucuk yıl once okulda bı telefon calınmıs kısıde calınınca sıkayet etmıs ve o telefona hattı ılk takan kardesım olmus daha sonra mahkemeye cıktı sonucunda bır yıl sekız ceza aldı ama telefon sahıbı kardesımı tanıyordu sonra telefonu o calmadı dıye dılekce yazıp ımzalayıp temyız dılekcesıyle bırlıkte temyıze gonderdık sonunda bısey olur mu ceza kaldırılır mı beraat eder mı?
Gecmiş olsun neden mahkeme aşamasında karşı taraf şikayetten vazgeçmedi ?bir diğer konu hagb kararı ve para cezası neden uygulanmadı ? direk cezayı verdi ? Yargıtay aşamasında berat verilmez diye biliyorum ancak bozar az veya cok alması icin tekrar mahkemeye gönderir tekrar mahkeme olur karar ordan alınır inşallah kurtulur
kardesım bıze boyle bır sey oldugunu soylemedı o mhkemeye aklınca cıkmıs daha sonra karar okula gelınce okul bızı aradı bızde gıdınce ogrendık daha sonra babam cocugu bulup konustu bunun uzerıne cocuk telefonumu bu kısı calmadı dıye dılekce yazıp ıtırazla temyıze gonderdık hepsı bu kardesım cok ıyı bır unıversıtede okuyo fakat sıcılınde bır sey olursa bosa olcak ceza alma sansı yada almama sansı nedır? tesekkur ederım.
- - - Updated - - -
Alıntı:
didi77 rumuzlu üyeden alıntı
Gecmiş olsun neden mahkeme aşamasında karşı taraf şikayetten vazgeçmedi ?bir diğer konu hagb kararı ve para cezası neden uygulanmadı ? direk cezayı verdi ? Yargıtay aşamasında berat verilmez diye biliyorum ancak bozar az veya cok alması icin tekrar mahkemeye gönderir tekrar mahkeme olur karar ordan alınır inşallah kurtulur
kardesım bıze boyle bır sey oldugunu soylemedı o mhkemeye aklınca cıkmıs daha sonra karar okula gelınce okul bızı aradı bızde gıdınce ogrendık daha sonra babam cocugu bulup konustu bunun uzerıne cocuk telefonumu bu kısı calmadı dıye dılekce yazıp ıtırazla temyıze gonderdık hepsı bu kardesım cok ıyı bır unıversıtede okuyo fakat sıcılınde bır sey olursa bosa olcak ceza alma sansı yada almama sansı nedır? tesekkur ederım.