Hkm 316 Açılmış Davaya Gitmezsem
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce burada dile getirmiştim yaşadığım sorunu,
https://www.hukuki.net/showthread.php...az-Eden-Servis
Burada anlattığım şekilde benden istenen tüm evrakları eksiksizce mahkemeye vermiştim. Bugün mahkemeden dava günü geldi 18.12.2012 tarihinde bu günkü duruşmaya gitmesem ne olur, duruşma basit üsül olarak değerlendiriliyor ama hakim beni mahkemeye çağırıyor anlamış değilim,
Cevap: Hkm 316 Açılmış Davaya Gitmezsem
Bu konularda tecrübem yok, sadece iki defa çağırılan birinin mahkemeye gitmediğine şahit oldum, ikisinde de hakim zorla getirilmesine karar verdi. Yani polis davadan bir gün önce alıyor, mahkemeye mevcutlu götürüyor. Pek hoş bir durum değil. Umarım sizin davanızda böyle bir durum olmaz.
Merak ettiğim, neden davaya çağrılacağım tüm deliller kağıtlarda imzalı kaşeli yazılı ve davada basit üssüyle göre yapılıyor hakim bana ne soracak ne konuşacak onu merak ettim,
Hakim kararını sorgulamanıza gerek yok. Davanın basit usülde görülmesi veyahut delillerin somut ve lehinize olması mahkemeye çağrılmayacağınız anlamını taşımaz. Madem hakim dinlenmeniz için çağırmış buna icabet edin. Aksi taktirde polis nezaretiyle zorla götürülme ve hakim nazarında olumsuz bir düşüncenin oluşmasına da sebebiyet verebilir.