Acil site yönetimi değişikliği hakkında
Arkadaşlar ben 2 yıldır 20 daireli 2 bloktan oluşan toplamda 40 dairesi olan bir sitede oturuyorum. Yönetici hiç bir şeyle ilgilenmiyor oda yetmiyormuş gibi güvenlikçi olarak kendi akrabalarını işe yerleştirdi buna itirazım yok ama ilk alınan kararda güvenlikçilerin maaşı belliydi fakat kendisi kafasına göre zam yapmıştır ve tüm bina sakinleride bu yöneticiden şikayetçidir çünkü aidat sürekli artmakta. Kendisine aylık bir ücret karşılığında yönetim verildi fakat kapıcımız ilgileniyor bina ile ilgili tüm herşeyi ile oda yetmezmiş gibi binanın 1 senedir süren logar problemi var her 3 ayda bir logaar borusu değişiyor tıkandığından dolayı normalde o borunun açılması gerekirken (200 TL'ye tekabul ediyor) kendisi her 3 ayda bir boru değişimi yapıyor (100TL karşılığında) ve ben bugün kendi binamdaki sakinlerle konuştum ve onlar benim seçilmemi istedi şimdi ben bina sakinlerinden tek tek imza toplayıp yönetimi devralabilirmiyim?
Cevap: Acil site yönetimi değişikliği hakkında
Tüm kat maliklerinin 1/3 ü isterse (14) istenilen gündem maddelerini görüsmek üzere yönetici 15 gün önceden duyuru yapmak kosulu ile olaganüstü kat malikleri toplantisina cagirmak zorundadir.
Tüm maliklerin % 51 oy ve arsa payi ile yeni yönetici secilir. ( 21 oy)
Her Blok kat malikleri kendi 3 kişilik yönetim kurulunu 1 yıl için seçer.
Blok yönetim kurulları da kendi aralarında toplanıp 2 yıl için site yönetim kurulunu seçer.
Site yönetim kurulu yönetim isini sözleşme ile kat maliki olmayan dışarıdan bir kişi yada şirkete bu görevi verebilir.
Aidat projesi % 51 kat maliki ve arsa pay çoğunluğunu temsil eden blok yönetim kurulunca kabul edildi ise geçerlidir.
Blokların ilan panosunda Tüm maliklere duyurulması gerekir.
KMK 20 ye göre SGK li personel gideri eşit diğer tüm giderler maliklere arsa payı oranında pay edilmelidir.
Her blok kendi giderini kendisi karşılar.
Tüm giderleri bir sepete atıp buradan tüm blok maliklerine paylaştırmak hatalı yanlış bir paylaştırma yöntemi hatalı bir muhasebedir.
Siteyi Apartman gibi yönetmeyiniz.
Cevap: Acil site yönetimi değişikliği hakkında
cevabınız için çok teşekkür ederim