Cevap: Miras kalan banka hesabı
dayınız olmadan tek başınıza bankadaki parayı çekemezsiniz. bankadaki para tüm mirasçılara eşit olarak paylaştırılır (vefat eden annenizin payı kardeşleriniz arasında paylaştırılır, dayınızın payıyla annenizin payı eşittir) adliye ye giderek sulh hukuk hakiminden elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesini isteyebilirsiniz. bu durumda kendi payınızı bankadan alabilirsiniz.
Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim yani paylı mülkiyete çevirince veraset ilamı ile giderek diğer mirasçılar olmadan çekebiliyorum. Birde son bir şey sormak istiyorum 6 ay önce 84 yaşında ölen dedemin (en üstte bahsettiğim anaannemin eşi 6 ay arayla vefat ettiler) 3 yıl önce kanser olduğunu öğrendiğimizde dayım dedemin üzerinde ki 3 tane daireyi kendi üzerine aldı bu dairelerde bu kadar süre geçmesine rağmen hak iddia edebilirmiyiz?
"kendi üzerine aldı" yı açmanız gerek. Sattı mı bağışladı mı başka bir yolla mı el değiştirdi
satma ve ya bağışlama yok hastalığı sırasında kendi üzerine bedelsiz olarak devretmiş.
"bedelsiz" olan tüm devirler bağışlamadır. 1 yıl geçtiği için hak iddia edemezsiniz.
Cevap: kredi kartımı ödeyemiyorum
aracım vard ı 4 ay önce kredi borçlarımı ödemek için sattım ödeme yaptım ama borcum bitmedi şimdi kredi borçlarımdan dolayı sıkıntı yaşıyorum hatta haciz durumu dahi olacak bu durumda sattıgım araba sıkıntı yaratırmı
Cevap: kredi kartımı ödeyemiyorum
Sattığınız araba ne gibi bir sıkıntı yaratacak anlamadım?