Ürün başkasına teslim edilmiş ve kullanılmış
05.11.2012 tarihinde .................com adresinden Simfer Albeni Yoğurtyap 4246 Beyaz 7 ürününü satın aldım. 13.11.2012 tarihinde Kargo görevlileri ürünü teslim için geldiklerinde ben evde olmadığım için (bana hiçbirşekilde telefonla ulaşıp sormadan ) karşı komşuma teslim etmişler. Teslim alan kişi de internetten alışveriş yapmadığı için kargo görevlilerinin yanında açıp kontrol edileceğini bilmediğinden kontrol etmeden ürünü almış. Eve geldiğimde ürünün komşuma teslim edildiğini öğrendim. Ürünü açtığımda içinde yağ lekeleri vardı ve kullanım kitapçığı gibi belgeler poşet dışındaydı. yetkili kişilere ürünün kullanılmış olduğunu ve değiştirilmesini istediğimi , ayrıca ürünün bana teslim edilmediğini bildirdim. Karşıılığında aşağıdaki cevapları göndermişler. Ürünün bana teslim edilmesi satın aldığım şirketin sorumluluğunda değilmi? Eğer değiştirmeyi kabul etmezlerse 7 gün içinde ürünü almaktan vazgeçme hakkımı kullanabilirmiyim. Henüz ürün resmiyette bana teslim edilmiş değil. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir?
21.11.2012
Kimden :.....................com -
Kime: '.......................'
Sizin adınıza gelen bir ürünü neden başkası alıyor. Yada bunu kargo elemanlarına sorabilirsiniz neden başkasına teslim ediliyor diye.
Rapor olmadan ürün değişimi veya iadesi yapılmamaktadır.
19.11.2012
Kimden :...................com -
Kime: '..................'
Merhaba
Ürün kargo elemanlarının yanında kontrol edilmeliydi. Üründe herhangi problem var ise garanti belgesinde yazmakta olan yetkili servisini arayarak değişim veya iade raporu alınız. Raporla beraber ürünü tarafımıza gönderiniz.
Cevap: Ürün başkasına teslim edilmiş ve kullanılmış
Ürünün size teslim edilmesi kargo şirketinin sorumluluğunda fakat alıcıya teslim edilmesi kuralı kargo şirketi ile satıcı firma arasındaki sözleşmenin bir gereği. Ama tabi bir de ürünün kullanılmış ya da kurcalanmış olmasından kaynaklı satıcının sorumluluğu da var. Bu durumda bana göre, sizin mağduriyetinizi satıcı firmanın çözerek yeni ürün göndermesi gerekir, ardından da eğer kargo şirketinin bir sorumsuzluğu var ise satıcı zararını kargo firmasından tazmin etmesi gerekir. Eğer sözleşmede 7 gün içerisinde iade maddesi var ise bence edebilirsiniz. İade alınmazsa tüketici hakem heyetine başvurunuz.
Cevap: Ürün başkasına teslim edilmiş ve kullanılmış
bilgi için teşekkür ederim. satıcı firma kargo şirketinin hata raporu tutmasını istedi kargo şirketi de hasar olmadığı için rapor tutmadı fakat ürünü firmaya göndermek üzere aldılar. şu an firmadan gelecek cevabı bekliyorum olumsuz cevap vermeleri durumunda firma yetkilileri ile hiç uğraşmadan tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. sanırım en sağlıklı yol bu olacak.