Cevap: Para İadesi Yapılmıyor
Sen onların bağlı olduğu vergi dairesini öğren, firmanın adını ve adresinide dilekçe ile vergi dairesine ver ve bu başına geleni anlat. Tabi ben fiş istedim ama vermediler ısrar ettim , sonra neyse deyip önemsemedim dersin.
Fiş almanın gerekliliğini iade etmek istedikten sonra anladım dersin.
Maliye bu adrese yoklama sicil memurlarından birisini gönderir , ürün aldığında fiş verilmezse zaten tutanak tutup işlem yaparlar. Onlar bunu farklı şekillerde yaparlar. Fiş kesmediklerini tespit ettikleri takdirde cezayı keserler.
Daha sonrada ayrıca bir defterlerinide incelemeye alırlar , üstüne birde stok sayımı yaparlar. Giren çıkan malların faturalarına çıkışlarına bakarlar.
Yani anlayacağın maliye iyice bir bunların canını sıkar.
Diğer türlü iade işlemi , tüketici hakları vs içinde buradaki birbirinden değerli avukat arkadaşlar sana yardımcı olurlar.
Sen dediğimi yap maliye onların canını fazlası ile sıkar sen merak etme :)
Bildiğim kadarıyla ürün üzerinde herhangi bir defo olmayıp sadece üzerinize uymadığı durumlarda ürün değişimi ya da muadil ürün seçim şansı veriliyor, yani para iadesi yapmak zorunda değiller. Bu yüzden çoğu firma genellikle hediye olarak alınan ürünler için değiştirme kartı verir, yani beğenmezse ya da üzerine olmazsa paranın iade olacağı yönünde herhangi bir taahhütleri zaten yok. Ama bundan önce bayinin fiş kesmesi gerekirdi. Bunu Alo 189 maliye şikayet hattına (eğer hala aktif ise) ihbar edebilirsiniz. Sonuçta aldığınız ürün üzerinde barkod duruyorsa, ürünün o mağazaya ait olduğu sistemden belli olur, fakat fatura ibraz edilmesi istendiğinde satıcı faturayı gösteremeyecektir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.. Fakat durum şöyle ben tek başıma değil kız arkadaşımla beraber gittim ürünü satın alan kişi iade istedi ona da aynı şeyi söylediler. Benim ihtiyacım olan tek şey ceket bu durumda. Bugün 14:30 civarlarında satın alındı 17:30 da geri getirildi bir çok ceket denedim hiç biri uymadı beğenmek bir kenara çocuk ceketleri gibiydi kısa geldi üst bedenleri aşırı bol geldi alabileceğim hiç bir şey yoktu bu durumda haksız mıyım zorla bir şeyler almak zorunda değilim iade edilmesi daha iyi olur çünkü gereksiz şeyler almak yerine sıcak tutacak bir ceketi tercih ederim ben öğrenciyim hem de çalışıyorum gerçekten para kolay kazanılmıyor çöpe gitmesini istemiyorum. Ürünü iade ettim hediye kartı verdiler başka çarem olmadığından ve fişte vermediklerinden dolayı aldım şikayet ettiğimde kanıtım olsun diye. Şu an 60TL vermişliğim var mağazaya ve elimde hiç bir ürün yok bir nevi param gasp edilmiş gibi.
Zincir mağaza ise başka şubelerinden de alışveriş yapabilirsiniz. Belki orada istediğiniz ürün vardır