merhaba birkaç sorum olacaktı teşekkürler
Öncelıkle böyle bır forumda bızlere yardımcı oldugnuz için tsk ederız.
Benım sorumlarım sunlar olucaktı.
-Seneler önce babamlar dairesini aldı ancak tapuları vermedıler 10 sene oldu ev alalı 5.senede tapu paraları almıslar ama yınede tapu yok.büyük ihtimal kaçak kat cıkmıs heralde.7 katında tapusu yok
size sorum hukuki yoldan hangi işlemleri yapmalıyız ve tapumuzu cıkarabılırmı
cunku apartmandakıler mahkemelık olupda bınayı acıga cıkarırız dıe korkuolar ama bu gıdısle binayı yıksalar veya adam ölse sokaktamı kalcaz neler yapmalıyız tsk
Cevap: merhaba birkaç sorum olacaktı teşekkürler
Önce forum kurallarına bir göz atın isterseniz.
"die korkuolar" gibi kelimeler içeren cümleler hoş karşılanmadığı gibi başlıkta da konunun ne olduğunun anlaşılması gerek. "Acil", "Yardım", "Bir soru" gib konu içeriği hakkında fikir vermeyen başlıklar istenmiyor.
Alıntı:
tektürkiye rumuzlu üyeden alıntı
Öncelıkle böyle bır forumda bızlere yardımcı oldugnuz için tsk ederız.
Benım sorumlarım sunlar olucaktı.
-Seneler önce babamlar dairesini aldı ancak tapuları vermedıler 10 sene oldu ev alalı 5.senede tapu paraları almıslar ama yınede tapu yok.büyük ihtimal kaçak kat cıkmıs heralde.7 katında tapusu yok
size sorum hukuki yoldan hangi işlemleri yapmalıyız ve tapumuzu cıkarabılırmı
cunku apartmandakıler mahkemelık olupda bınayı acıga cıkarırız dıe korkuolar ama bu gıdısle binayı yıksalar veya adam ölse sokaktamı kalcaz neler yapmalıyız tsk
Babanız kimin dairesini aldı? Söz konusu tek daire ise neden tapu değil de tapular? Tapu kimin parasını almış ya da "tapu paraları" adında yeni bir kavram mı ortaya çıktı? Hem büyük ihtimal hem de herhalde olmaz..Tapunuzu kim çıkarabilir mi? Binayı açığa çıkarmak ne demek? vesaire vesaire....
Oturduğunuz binada kat mülkiyetleri olması lazım. Onu almak içinde binanın iskan belgesinin olması lazım.
İskan belgesi olmadan zaten kat mülkiyeti alamazsınız. İnşaat yapılırken arsa sahibi kim ise veya inşaatın sahibi belediyeden yapı ruhsatı alınırken kim gözüküyorsa bina ona ait gözükür.
Sizlerin binayı yapan kişiye para vermeniz bir şey değiştirmez.O belediyeyi ilgilendirmez. Siz parayı verdiğiniz gibi veya verirken noter ve tapuya gidip kat mülkiyet tapularınızı almanız gerekirdi.
İnşaat sahibi , adam size sen kimsin kardeşim çık burası benim evim dese ne yapıcan ? Al ondan sonra başına belayı , iş başka türlüde halledilirde mahkeme böyle şeyleri dinlemez yazılı kağıtlar ister , tapu kayıtlarını ister.
Ha sen ben daire için parayı verdim , tapular içinde masraf olarak şu kadar parayıda verdim dersin imzaladığı kağıt şu dersin bize tapuyu vericekti güvendik vermedi vs dersin dolandırıcılıktan vs o adama dava açılır olayın boyutu farklı mecralara giderde , yapılan baştan hata.
Ayrıca kaçak kat varsa belediye onu yıkar. Yıkmaması biraz zor. Orada kim oturuyorsa o kat güme gider. Ben felancaya para verdim bana uygun dedi vs mahkemede dinlemez. O kaçak katta oturan gene para verdiği kişiye dava açar parasını geri iadesini ister , dolandırıcılıktan dava açar , adamda ondan oturma parası ister aylık kira şu kadardı o zaman evin parasından oturduğunuz kadar kira düşerim der vs Olay iyice karışır arap saçına döner.
İskan alabiliyorsanız iskan aldırın her kat veya daire iskan parasından payına düşen bedelini belediyeye ödesin derim , sonrada hemen gidip kat mülkiyetlerinizi alın derim. Herkes gene kendi payına düşen kat mülkiyet masrafınıda ödesin derim.
Kaçak olan kat varsada o çok zor belediye o katı yıkabilir. Kim oturuyorsa orada elinden gidebilir.
İş uzarsa ileride daha sakat durumlara düşersiniz. Dikkatli olun derim veya size satan kişi ile anlaşabiliyorsanız paranızı geri isteyin derim. Al sen bana böyle vermiştin katını bende sana böyle veriyorum deyin.
İskanı olmayan binalardan kat almayın veya binayı komple satın almayın.
Kat mülkiyet tapusu size verilmeyen katları satın almayın.
Yok sonra çıkarıcaz , şunu yapıcaz bunu yapıcaz vs iş uzarda uzar sonrası işin içinden çıkılmaz hale gelir.
Alırken belediyeden soruşturup öyle alın derim.