Boşanma sonrası çocuğa kalacak miras hakkında.
Arkadaşlar bazı konuları kurcaladıkça ileride başıma gelirse diye düşündüğümden soruyorum.
Ben bir kız bulup evlendim diyelim ve 1 çocuğumuz oldu varsayalım.
Sevdikten sonra Boşanmamda oldu evlendiğim kız ile anlaşmalı olarak boşandım diyelim ve çocuğunda velayeti bana kaldı diyelim. Kızda babasının evine gitti diyelim.
Soru : Bu evlenip boşandığımız kız babasından önce vefat ederse , sonrada kızın anası vefat etti diyelim ve kızın annesinin üstüne 1 daire var diyelim.
kızda 2 kardeş diyelim. normal olarak baba kendi eşinden olan miras payının 4 de 1 ini alıyor. Çocuklarıda 4 de üçünü alması gerekiyor ama kızda öldü , başkası ile de evlenmedi ve başkası ile olan evliliğinden çocuklarıda yok diyelim.bu ölen kızın çocuğu var ama benle boşanırken hakim çocuğu bana verdi ve velayet benim üstümde diyelim . Çocukta 19 yaşında olsun. Bu çocuk benim boşandığım kızın yani kendi annesinin , annesinin vefat etmesi dolayısı ile bir miras payı düşer mi ? böyle bir durumda bana hiç bir türlü pay düşmez onu biliyorumda boşandıktan sonra çocuğun velayeti bende olduğu halde bu çocuk anam öldü ama sonrada kendi annesi öldü anamın hakkını anneannemden istiyorum diyebilirmi ve payını alabilir mi ?
Bu şekilde olursaya göre sonuç ne olur ?
Cevap: Boşanma sonrası çocuğa kalacak miras hakkında.
Filim şu noktada kopar:
Evlendiğiniz kız ÖLDÜĞÜNDE üstüne kayıtlı olan her şey çocuğa kalır. Hikayenizde kız babsından önce öldğü için, sabık kayınpederinizin mirasından çocuğa HİÇ BİR ŞEY kalmaz. Çünkü kadın ÖLDÜĞÜNDE henüz miras kalmamıştı.
Şöyle uç bir örnek verelim:
Dede, dedenin kardeşi, baba, oğul var. Hayatta başka hiç kimseleri yok.
Dedenin dairesi var.
Dede ile baba trafik akzası geçirir. Biri kaza sırasında ölür diğeri hastaneye kaldırılır, orada ölür.
Sadece dedenin kardeşi ve oğul hayatta kalır.
Eğer kaza yerinde ölen dede ise, daire oğula kalır. Kaza yerinde ölen baba ise daire dedenin kardeşine kalır.
Umarım bir hata yapmadım anlatışta :)