hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma
:( ben özel bir şirkette genel müdür olarak çalışmaktaydım. çalıştığım firmada i müşterilerimiz işleri yürütmemiz için bize para göndermekte bizde onlar adına vergi vs diğer paraları yatırmaktayız. bir şirket yine bize para göndermişti ve o gün sistem olmadığı için veergiyi yatırması için ben parayı elemanımıza gönderdim ( banka dekontuda var ) eleman parayı yatırmamış ve harcamış. şirkettemizde rpara olmadığı için biz bu zararı karşılayamadık ve firmaya ilettik firma veegiyi kendisi yatırdı. ve bizde ona şirket senedi verdik parayı harcayan elamanda ciroladı. ödemeyedik ve hacize geldiler. sonra bizi şikayet ettiler polis ifade aldıı eleman parayı harcadığını ama ödeyeciğini kabul etti patronda zararın karşılanacağını s
re verilmesini talep etti . aradan 1 yıl filan geçti şirket zor durumda olduğu için para ödenemedi . firma hakkıımda hizmet nedeniyle görevini kötüye kullanmak suçundan dava açmış ( patronunumuza ve parayı alan elemanada dava açmış ) acaba ben bu mahkemeden ceza alırmıyım zor durumdayım lütfen bilgisi olanlar bilgilendirebilirmi şimdiden teşekkürler
Cevap: hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma
görev değil pardon güveni kötüye kullanma