kontrat olmadan 1 ay oturup cıkan kıracıdan kıra ıstemek
merhabalar evı bırıne verdık kontrat yapmadık 1 ay oturdu cıktı gıttı su yu uzerıne actırdı sadece.bu sahıstan parayı nasıl tahsıl edebılırız.ıcraya verebılırmıyız banka hesaplarına maasına hacız koydurabılırmıyız borclar kanunu buna ızın verıyormu kontrat olmadıgı ıcın bısey yapılamazmı market ve bına sakınlerının sahıtlıgı ve su faturaları delıl olmazmı o daırede oturduguna daır
Cevap: kontrat olmadan 1 ay oturup cıkan kıracıdan kıra ıstemek
Arada sözleşme bağı yoksa maddi bir talepte bulunmanız dayanaksız olur. Evi 1 aylık tutan kişi belkide sizin kendisine 1 aylık tutma koşulunda evi verdiğinizi söyleyebileceği gibi, 1 aylık kira ücretini kendisine elden verdim de diyebilir. Kira almadığınızı nasıl ispatlayacaksınız?
Cevap: kontrat olmadan 1 ay oturup cıkan kıracıdan kıra ıstemek
Sayın üye ultramar'ın kira almadığını ispatlaması gerektiği görüşüne katılmıyorum.
Çünkü bir olayın olmadığı değil, olduğu ispatlanmalıdır.
Örneğin bir borç iddiasında, alacaklı olan alacağını ispatlamak zorundadır. Borçlu taraf borcu olmadığını ispatlamak zorunda değil.
Yani "Senin bana 10 lira borcun var, ya borcun olmadığını ispatla ya da borcunu öde" diyemeyiz.
Binaenaleyh, kira genelde oturmaya başlanmadan verildiği için, kiracı da bir ay sonra çıktığı için "kira vermedi" iddiasının kuvvetli bir iddia olmayacağını düşünüyorum.