Hangi vergi türünü kullanayım?
Arkadaşlar benim internet cafem vardı ve kapadım ancak 1.5 senedir kapanışı yapamadım. Vergi borcu birikmiş, ancak şu an internet üzerindeki bir web sitemden google adsense aracılığı ile aylık 2000 TL kazanıyorum.
Sorularım şunlar
- Yeniden bir şirketmi açmalıyım? Bu şahıs şirletimi olmalı yoksa limited şirketmi?
- Aylık kazandığım 2000 TL için aylık ve yıllık ne yüzde kaç vergi öderim?
- Dükkan açsam 500 tl kira, 300 tl sunucu masrafı, 200 tl elektrik gelse yani 1000 tl toplamda. Bu vergiden nasıl düşer?
- Dediğim gibi vergi levhamı kapamadan yeni bir iş yeri açabilirmiyim? Banka hesaplarım hep hacizli.
Cevap: Hangi vergi türünü kullanayım?
İyi günler. Herkes yoğun herhalde ben cevap yazayım. Öncelikle eski firmanızın adresine vergi dairesi giderek tespit yapıyor ve sizin orda olmadığınızı görünce resen kapanış işlemi gerçekleştiriyor. O sebeple eski firmanız büyük ihtimalle kapatılmış olabilir. Şahıs şirketi sizin için çok uygun. Hem açılış maliyeti az hem de kapatması kolay. Masrafların tamamı gelirinizden düşülür ve kalan kısmın vergisini ödersiniz. Ancak banka hesaplarınız hacizli ise bu ciddi bir sorun. Eşiniz, oğlunuz, akrabanız gibi güvendiğiniz biri üzerinden bu açılışları yapsanız daha iyi olur. Böylece kazancınızla borçlarınızı da rahat rahat ödersiniz.
- - - Updated - - -
İyi günler. Herkes yoğun herhalde ben cevap yazayım. Öncelikle eski firmanızın adresine vergi dairesi giderek tespit yapıyor ve sizin orda olmadığınızı görünce resen kapanış işlemi gerçekleştiriyor. O sebeple eski firmanız büyük ihtimalle kapatılmış olabilir. Şahıs şirketi sizin için çok uygun. Hem açılış maliyeti az hem de kapatması kolay. Masrafların tamamı gelirinizden düşülür ve kalan kısmın vergisini ödersiniz. Ancak banka hesaplarınız hacizli ise bu ciddi bir sorun. Eşiniz, oğlunuz, akrabanız gibi güvendiğiniz biri üzerinden bu açılışları yapsanız daha iyi olur. Böylece kazancınızla borçlarınızı da rahat rahat ödersiniz.
Cevap: Hangi vergi türünü kullanayım?
Tşk ederim cevabınız için.
Araştırmalarıma göre Google Adsense İrlanda üzerinden ödeme yapmakta ve yurt dışı olduğu için çifte vergilendirme oluyor. Yani İrlanda üzerinde zaten bir Kdv kesintisi mevcut. Bu durumda ben sadece yıllık %30 gelir vergisi mi vereceğim?
Şu ana kadar kazandığım paralar sorun çıkarırmı? Her ay 2bin tl hesabıma girdi.