Başka bir işyerine ihbar süresi dolmadan geçmek
aynı işkolundaki bir firmadan iş teklifi aldım ve kabul ettim.yalnız şu anki işimde bir buçuk seneyi geçkin bir siredir çalışmaktayım.kendilerine işten ayrılmak istediğimi ilettim ve istifamı verdim.yalnız yeni firmam işe istifamdan 6 gün sonra başlamamı istiyor. bu koşullarda ne gibi hukuki yaptırımlarla karşılaşabilirim
Re: Başka bir işyerine ihbar süresi dolmadan geçmek
Merhaba, eski bir konu ama yeni konu açıp forumda kalabalıklık yaratmaktan kaçındım, umarım sakıncası yoktur
Sorum şu yönde, şu an özel bir şirkette belirsiz süreli akit ile çalışan (farzedelim ki ihbar süresi de 6 hafta) birisinin başka bir özel şirkette yeni işe girme durumu olsun, ve yeni şirketle sözel olarak her konuda mutabık kalınsın.
Yeni şirket kişinin ihbar tazminatını ödemek istemiyor olsun, bu durumda çalışan çalışmakta oldugu şirketten istifa ederken (ihbar süresi kullanarak) yeni şirkette işe başlamasını hukuken nasıl garanti altına alabilir? Yani yeni şirketle sözel olarak her konuda mutabık ise, gidip ileri tarihli, örneğin 7 hafta sonra başlayacak bir iş akti mi imzalamalı?
Burda kafamdaki sorun şu, farzedelim ki çalışan yeni şirketin verdiği söze dayanarak çalışmakta olduğu şirketinden istafa etti ve ihbar süresi bitimnde de yeni şirkete geldi, o sırada yeni şirket bu kararından caymış ise çalışan çok büyük bir mağduriyet yaşamış olacaktır, bunu çalışan, hukuken kendini nasıl garanti altına sokabilir diye sormak istemiştim?