Cevap: Görüşleriniz bekliyorum
Size isnat edilen suç tam olarak nedir?
Polis telefonda bana detaylı bilgi vermiyor, sadece x kişiye mesaj çekmişsin diyor. Mesajlarda kız arkadaşımın telefonunu internete yazmıştım birkaç saat sonrada kaldırdım tekrardan. İnternete numarasını verdiğim, hakaret ve küfür ettiğim için şikayet etmiş. Bu olaylardan sonra kendisiyle görüşmüştük ve konu kapanmıştı. Tamamen ayrılınca böyle bir olaya başvurmuş. Benim aslında daha çok sormak istediğim ifade vermek için illa İstanbul'a mı gitmem gerek, polisin dosyayı buraya fakslaması ve burda ifade vermem için ne yapmam gerekiyor. Polise bunu bir türlü anlatamıyorum, dinlemiyor da zaten telefonda...
Ceza muhakemesinde şikayet şartı aranan suçlarda hak düşürücü süre 6 aydır. Şikayet bu süre içinde mi yapıldı acaba?
Ben öğrenciyim fakat bu konularda daha bilgili olan kişiler mutlaka vardır; ancak polisin bu tavrı bana pek gerçekçi gelmedi açıkçası. Dediğim gibi, tam olarak bilemiyorum, belki işler bu şekilde yürüyordur ama siz hakkınızda şikayet olduğu ve soruşturma başlatıldığından emin misiniz?
Evet süre o 6 ay içinde gerçekleşti. Bana polisin söyledikleri o, şahsım ulaşan henüz bir yazı yok.
Teşekkür ederim yine de size...