Dolandırıcılık Sonucunda Bedel Tahsilatı
Değerli üyeler;
Ocak ayı içerisinde iş vaadiyle dolandırıldım. Davanın son celbi bugün görüldü ve karar çıktı. Karara göre 10 ay hapis cezası ve 2.000 TL ceza aldı sanık. Fakat işin kötü yanı, cezası ertelendi. Bu bile, hükmün varlığı nedeniyle bizim tesellimiz oldu.
Sormak istediğim soru ise, bu şahıs benden 2.000 TL ve bacanağımdan (tanık oldu, müşteki sıfatıyla ifade vermedi) 1.300 TL civarı para aldı. Şu durumda, biz bu mahkeme kararına istinaden (Suç sabit) alacak davası açabilir miyiz? Yoksa ilamsız icra takibi mi başlatmamız daha doğru olur? Daavanın tahmini süreci ne kadar işler ortalama?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum..
Cevap: Dolandırıcılık Sonucunda Bedel Tahsilatı
ceza hakimi kararları genelde hukuk hakimini bağlar ve bu karara dayanarak alacak davası açın
Görüştüğüm avukat ise ilamsız icra takibi başlatmamı söyledi.. Hangisini yapacağım konusunda kararsızım :/
Fark etmez avukat arkadaşım kısa yolu önermiş.
Peki, bir soru daha sormak istiyorum;
Dolandırıcı olan şahıs, aldığı bedeli ilgili ifadesinde net olarak belirtmiş durumda; fakat benim belgeli olarak hesaba aktardığım ve ispatlayabileceğim miktar bunun altında. Takibe itiraz edilmesi durumunda bu ifade, benden aldığı tutarın ispatı için yeterli mi?