Vakıfbank maaşımdaki blokeyi kaldırmadı ne yapabilirim?
Sn. Değerli Hukukcular;
Benim 2008 yılından bugüne vergi borcum bulunduğundan dolayı 4 gün önce Vakıfbank'a yatan maaşımı çekemedim. Bankaya sorduğumda "E-Haciz yapılarak hesabınızın tamamı bloke edilmiş bizlik bir durum yok konu Vergi Dairesi ile ilgilidir" dediler. Bende Cuma günü bütün evrakları tamamladım ve İcra müdürlüğünden blokenin kaldırılması için bankaya vermem için mühürlü bir şekilde bir zarf verdiler ve bankanın hemen blokeyi kaldıracağını söylediler. Ben saat 16:30 sıralarında bankaya gittim bu zarfı banka icra işleri ile ilgilenen personele verdiğimde bana "ben sisteme bu evrağı gireceğim Genel Müdürlük İcra Dairesiyle görüştükten sonra bloke kalkar" dedi. Bloke hala kalkmamıştır ben bu konuyla ilgili ne yapabilirim desteğinizi beklemekteyim. Saygılarımla iyi çalışmalar
Cevap: Vakıfbank maaşımdaki blokeyi kaldırmadı ne yapabilirim?
Bankayı arayın, neden henüz kaldırmadıklarını sorun. Gelecek cevaba göre icra dairesi ile tekrar görüşebilirsiniz. Bankanın Bölge/Genel Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Maalesef bankalar kar sağlamak üzere hizmet verdiklerinde ayağınıza paspas olurlar, fakat bu gibi ihtilaflı hallerde insanların işlerini zorlaştırmaktan öteye de gitmezler.
Yanıtınız için teşekkürler. Sonuçta ben madur oldu kaç gündür, Banka hakkında şikayet genel müdürlükle konuştum bizle alakalı bişey olamaz İcradan kağıdı verdiğiniz an şube blokeyi kaldırmak zorundadır dediler. Ben banka hakkında nereye şikayet başvurusu açabilirim yada başka önerebileceğiniz bir yöntem varmı? İşlerin daha hızlı gelişebilmesi adına.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu
Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti
Teşekkürler. İyi akşamlar kolay gelsin.