Cevap: Kiracı ve öğrenciyim
Öncelikle iletilerinizde büyük harf, nokta, virgül gibi şeyler göremediğimiz için yazınızı okurken zorlanmaktayız.Bu durum cevap alma oranınızı düşürecektir.Sorunuza gelince, Ülkemizde kira kontratları 1 yıl ve katları şeklinde yapılmaktadır.Extra durumlarda ev sahibiyle karşılıklı anlaşarak bu durum kısa süreler için uzatılıp kısaltılabilir.Ev sahibiniz kendi rızasıyla bu parayı sizden almak istemezse veya baştan 9 aylık bir kontrat yapmaya yanaşırsa dediğiniz şekilde bir durum söz konusu olabilir.Onun dışında yazın eve gelmiyorum ailemde kaldım gibi gerekçelerle tek taraflı kira kontratını feshetmeniz yada 12 aylık yapılmış sözleşmeyi 9 aya indirmeniz yasal olarak mümkün değil.Sadece kaldığınız günlerin ve zamanın parasını ödemek isterseniz yurt veya öğrenci pansiyonlarını tercih edebilirsiniz.Ha yok hem evin rahatlığını yaşıycam hemde 1 yıllık kontratla uğraşmadan 9 ay 8 ay artık herneyse para ödeyerek bu işi bağlıycam diyorsanız dediğim gibi o ancak ev sahibinizin rızasıyla gerçekleşebilir.Bilginize..
nokta Büyük harf vb konusunda uyardığınız öncelikle tşk ederim yasal olarak bi hakkım yoksa eğer sevgili kiracımızın bu konuya olumlu yanaşacağını hiç zannetmiyorum maalesef :(
Olaya tek taraflı bakarsanız kendinizi mağdur gibi görmeniz normal.Zaten hukukun en büyük sıkıntısıda burada.Siz ilerde borçla harçla bir ev sahibi olsanız ve o evi kiraya vererek o parayla çocuğunuzu okutsanız veya borçlarınızı ödeseniz, kiracınızda çıkıp yazın kalmadığım günlerin kirasını ödemeyim dese kabul edermisiniz.Elbette sizde yanaşmazsınız.O yüzden en azından ortada bir hukuksuzluk olmadığı açıktır.
haklısınız ancak benim bazı abilerim bu tür ev sahipleri bulduğunu söylediler ancak eskişehirde böyle bir adamın olduğunu hiç zannetmiyorum bende hukuki olarak böyle bir hak var mı acaba diye merak etmiştim çok teşekkürler yorumlarınız için