istifa örneği,kıdem tazminatı
Merhaba arkadaslar;
Ozel bir bankada calısıorum aşagıdakı istifa ornegı ıle istifa edersem daha sonrasında dava ile kıdem tazmınatımı alabılırmıyım.
……….. tarihleri arasında …… A.Ş “de …… şubesinde görevimi yürüttüm. bankamızın satış raporlarından anlaşıldığı üzere görevimi ** senedir yükselen bir başarı çizgisiyle devam ettim.
Ancak 2012 nisan ayı itibariyle ikamet adresime 47 km uzaklıktaki ….. şubesine habersiz ve isteksiz olarak tayinim gerçekleşmiştir. Tayin sonucunda maddi ve manevi olarak etkilendiğimden dolayı gorevimi yerine getirmek konusunda fazlasıyla zorlaşmış bulunmaktayım.
Bu gerekçelerin ışığında …….. A.Ş.’deki söz konusu koşullarda görevimi yürütemeyeceğimi bildirmek durumundayım.
İstifamla ilgili gerekli işlemlerin başlatılmasını rica eder, bilginize arz ediyorum
Saygılarımla
Cevap: istifa örneği,kıdem tazminatı
"istifa" kelimesini kullandığınızda tazminat almanız bir yana, tazminat ödemeniz bile söz konusu olabilir.
Bahsettiğiniz bu iki şube aynı il sınırları içinde mi?
Ayrıca sözleşmenizde bankanın yapacağı şube değişikliklerinde, çalışan kişinin bunu koşulsuz şartsız kabul edeceği yönünde herhangi bir madde mevcut mu?
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca sözleşmenizde bankanın yapacağı şube değişikliklerinde, çalışan kişinin bunu koşulsuz şartsız kabul edeceği yönünde herhangi bir madde mevcut mu?
istifa etmis sayilir ve tazminat alamazsiniz. ancak soyle bir durum var.. ssk'da sigortalilik sureniz yili asmis ve sigorta odediginiz gun sayisi 3600'u gecmis ise ssk'dan alacaginiz tazminat alabilir yazisi ile tazminatinizi alabilirsiniz. tabi bu sartlari sagliyorsaniz.