Temyiz dilekçesi hakkında
Tutuksuz yargılandığım basit yarama ve tehdit davası temyiz yolu açık olmak üzere karara bağlandı. Tehditten beraat. Basit yaralamadan 6 şar aydan toplam 12 ay hapis cezası aldım.
Üstüme atılı suçu kabul etmediğim için, pişmanlık duymadığım takdirine varılmış. Şikayetçiler şikayetçi olmadıklarını belirtmekle beraber ifadelerini de mahkemede değiştirmişlerdir. Adli para cezası yada diğer seçeneklere yer olmadığına, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmedilmiştir.
Kararı temyiz etmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Antalya...
Cevap: Temyiz dilekçesi hakkında
Alıntı:
Selçuk ÖZTÜRK rumuzlu üyeden alıntı
Tutuksuz yargılandığım basit yarama ve tehdit davası temyiz yolu açık olmak üzere karara bağlandı. Tehditten beraat. Basit yaralamadan 6 şar aydan toplam 12 ay hapis cezası aldım.
Üstüme atılı suçu kabul etmediğim için, pişmanlık duymadığım takdirine varılmış. Şikayetçiler şikayetçi olmadıklarını belirtmekle beraber ifadelerini de mahkemede değiştirmişlerdir. Adli para cezası yada diğer seçeneklere yer olmadığına, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmedilmiştir.
Kararı temyiz etmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Antalya...
Buradan bizlerin yapabileceği bir şey yok. Karar yüzünüze okunduysa 7 gün içinde iki satır da olsa temyiz ettiğinize dair bir dilekçe vermelisiniz. Gerekçeli karar tebliğ olduktan sonra da ayrıntılı temyiz dilekçesi verebilirsiniz. Tüm bunlar için Antalya'da bir avukat bulmanız gerekiyor (Burada tavsiye etmek site kurallarına aykırıdır). Bulamıyorsanız da internette arayabilir veya Antalya Barosu'ndan avukat ismi isteyebilirsiniz.
Son duruşmada hazır bulunmadığım için karar yüzüme okunmadı. Adresime de henüz gerekçeli karar gelmedi. Her hangi bir imzalı tebliğ şu an yok. Ben kararı uyaptan okudum.
Yani resmi olarak bir tebliğ olmadı. Yasal temyiz süresi başlamış mıdır?
Duruşmada müdafiniz veyahut vekaletli avukatınız bulunduysa tefhimden yani yüze okunduktan itibaren 7 gün, eğer siz dahil müdafi veyahut avukatınız da bulunmamış ise kararın size tebliğinden itibaren başlar diye biliyorum.
basit yaralamadan kastınız TCK 86/2 ise zaten bu suç şikayete tabidir ve müştekinin şikayetten vazgeçmesi halinde dava düşer. Bu suçun yargılaması da sulh cezada olur. Diğer yaralama olayları KAsten adam öldürmeye teşebbüs haricindekiler asliye cezada görülür. diğer yandan mahkeme karar vermeden önce sanığa mutlaka hükmün acıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini kabul edip etmediği sorulur. Şayet kesin olarak suçla bir ilgisi olmadığını düşünen bu HAGB yi kabul etmez.. Böylece verilecek aleyhe karar TEMYİZ e tabi olur. Yani kabul edilmemesi halinde hakim istesede kararı sadece itiraz yolu açık olarak veremez o durumda....