Maaşımı aldığım bankadan promosyon ücreti alabilirmiyim?
İyi Günler; Taşeron firmada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan yüz kişiden biriyim.İşveren firmamız iki yılda veya yılda bir banka değiştirmekte ve maaşlarımızı farklı bankalardan almaktayız. Bugünlerde yeni güvenlik ve koruma ihalesi yapıldı ve yine aynı firma kazandı. Tekrar banka değiştirme olayları... Biz 15 arkadaş banka formlarına imza atmadık fakat diğerleri attı, ve tabiki tehdit.... formları doldurmassanız paranızı alamazsınız,zorla hesap açtırmalar vb. Banka promosyon konusunu araştırdım fakat sağlam bir kanıtla karşılarına çıkamıyorum 6 yıldır aynı işyerindeyim5 defa banka değiştirdik, birşeylerin adaletli ve kanuna uygun gitmediği fikri vicdanımı rahatsız ediyor. Bundan dolayı kıymetli fikirlerinize ve bilgilerinize muhtacım kısacası özel güvenlik görevlisi maaşını çektiği X bankasından promosyon parası veya hediyesi alabilirmi. Saygılar
Cevap: Maaşımı aldığım bankadan promosyon ücreti alabilirmiyim?
tabi ki bireysel olarak boyle bir promosyon alma sansiniz yok.. ancak bazi bankalarin bu sekilde maas alan kisilerin hesabina promosyon adi altinda para yatirdiklarini biliyorum. sanirim bu maas odeyen sirket ile banka arasindaki anlasmaya bagli olarak degisiyor. oteyandan hukumetin bir aciklamasinda maas hesabiyla ilgili yapilan anlasmalarda sirletler bankalarla yaptiklari sozlesmelerde kendileri icin promosyon istediklerini belirterek bunu calisanlar adina degisitirlmesi gerektigini soylemisti. ancak kesin bir kanun var mi onu bilmiyorum. kolay gelsin
"Ben o banka ile çalışmıyorum, benim maaşımı şu bankaya yatırın" demek teoride mümkün ise de, pratikte ne kadar mümkün bilemiyorum.
Alıntı:
yakgun rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler; Taşeron firmada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan yüz kişiden biriyim.İşveren firmamız iki yılda veya yılda bir banka değiştirmekte ve maaşlarımızı farklı bankalardan almaktayız. Bugünlerde yeni güvenlik ve koruma ihalesi yapıldı ve yine aynı firma kazandı. Tekrar banka değiştirme olayları... Biz 15 arkadaş banka formlarına imza atmadık fakat diğerleri attı, ve tabiki tehdit.... formları doldurmassanız paranızı alamazsınız,zorla hesap açtırmalar vb. Banka promosyon konusunu araştırdım fakat sağlam bir kanıtla karşılarına çıkamıyorum 6 yıldır aynı işyerindeyim5 defa banka değiştirdik, birşeylerin adaletli ve kanuna uygun gitmediği fikri vicdanımı rahatsız ediyor. Bundan dolayı kıymetli fikirlerinize ve bilgilerinize muhtacım kısacası özel güvenlik görevlisi maaşını çektiği X bankasından promosyon parası veya hediyesi alabilirmi. Saygılar
Bireysel olarak doğrudan bankadan promosyon alma hakkınız yok,
işyeri veya kurumlar bankalar ile anlaşmalar yapmakta , ödemelerini kendileriyle yapmaları konusunda. Bu anlaşmaya göre bazı promosyonlar da alabilirler, ancak alınan promosyonların tamamının veya bir kısmının çalışanlara pay edilmesi konusunda , kamu çalışanları için bir yasal düzenleme olmakla birlikte, özel sektör çalışanları için böyle bir düzenleme yok.
İşvereninizle görüşüp, öncelikle böyle bir promosyon ödemesi olup olmadığını öğrenip, eğer varsa sizlere de bu promosyondan pay verilmesini talep edebilirsiniz elbette ama talep etseniz de, işverenin sizlere o promosyondan pay verme zorunluluğu yok.
5veya 15 kez banka değiştirmenin de uygunsuz bir tarafı yok, iş kanununda belirtilen, banka hesabına yatırılması gerekliliğidir. İşveren firmanın maaş ödemeleri için bir banka hesabına ihtiyacı var sonuçta, o hesabı açmamakta ısrar etmeniz, maaşınızın ödenememesi demek olacaktır. Elden de ödeyemez yasalara göre.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.