Emniyet kemeri takmadım diye ceza yedim
emniyet kemeri takmıyordum, yolda polis durdurdu cezayı yazdı cezayı bugün ödedim, ama gerçekten bunu haksızlık olarak görüyorum çünkü beni durdurduğunda yandan bir sürüde kemersiz araçlar geçiyordu,
kemeri taktığımı yanlış gördüğünü ifade ettim hayır dedi, bende o zaman yaz dedim, hakkımı aramak ve bu keriz parasını ödettiler paramı geri almak isitiyorum, bu mümkkünmü 54 tl yi almak için kaç para masraf edeceğiz, tabi mümmkünse?
Cevap: emniyet kemeri takmadım diye ceza yedim
Alıntı:
arzu.gunestepe rumuzlu üyeden alıntı
hakkımı aramak ve bu keriz parasını ödettiler paramı geri almak isitiyorum,
Sadece düşündüğümü söyleyeceğim, herhangi bir hukuki yönüne girmeye gerek.
Kerizlik nedir? O cezayı ödemek mi, o emniyet kemerini takmamakta ısrar etmek ve bunu bir hak olarak görmek mi?
Ülkemizde "yasak" olan ve bir cezai müeyyidesi bulunan birçok eylem benzer durumda. Örneğin (X) işareti ile park yasağı olan yerde herkes aracını park edebilir, kimseye bir şey denmez. Emniyet kemerini kimse takmaz ve kimseye bir şey denmez. Otobüs durağına araç park edilir, şikayet etsen bile kimse kılını kıpırdatmaz. Neredeyse nefes almak için bile bu böyledir. Bir insanın hiç suç işlemeden 1 gün geçirmesinin neredeyse imkanı yoktur fakat kimse bir şey demez.
Amaaaaa...
Eğer bu cezaları verebilecek olan bir kişiye kanunların suç saymadığı fakat kendisinin çıkarını zedeleyen bir davranışta bulunursanız, o kişi yukarıda saydığım kuralları kullanarak sizi cezalar ile canınızdan bezdirebilir.
Gerisini yazmıştım ama sildim. Suç teşkil edebilir :)
2 kusur var burda bence
1-kemeri takıyorum dedim hayır dedi ispat edemem ama o edebilir tabi yanında diğeri var gerçi o araba oturuyor yazıyordu ama mahkemede bende gördüm ikimizde yolda yan yana bakıyorduk gördük der.
2-"kemeri takıyordum ama takmıyorsun dediler bu arada yandan vızır vızı kemersiz araçlar geçiyor,
devamı var ....
Bir dahakine yandan geçen kemersiz araçlar içerisine kaynayıp kanunu bir de o şekilde zorlamayı deneyin. Yazı dizinizin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Eminim ki bir çok kişi uzun uzun anlatayım diye başlamış sonra silmiş cevaplarını kısaltmış.Bende oturup anlatayım dedim, yarısında vazgeçtim.Eğer cezayı 15 gün içinde öderseniz 3/4 ünü ödersiniz.Yok tamamını daha fazla para ve zaman harcayarak ödemek istiyorsanızda itiraz da edebilirsiniz.Dünyada hukuk kavramı oluştuğundan beri emin olun cinayet işleyip bir şekilde yakalanmamış/yakalanamamış kişiler vardır.Onları gösterip adam öldürenler elbette cezadan kurtulamıyor.Yani başkasının cezasız kalan suçu örnek gösterilip cezaya itiraz edilebilseydi dünyadaki tüm hukuk anlayışı başından iflas ederdi:)Bunu söylemeden edemedim.Herkese iyi forumlar.
Tespit edilemeyen suçlular başka şey. Bahsettiğimiz bu değil.
Örneğin burada bir caddede duraksanmaz levhası var. Altında da "yol boyunca" yazıyor.
Ancak bu yolda boşluksuz olarak arabalar park etmiş. Hatta kimisi günlerdir orada.
Bunu şikayet ettik, bildirdik, hiç bir şey yok.
Yaptığımız bütün girişimler sonuçsuz kaldı.
Bu araçların buradan kaldırılması ya da yasa levhasınn kaldırılması girişimlerimiz sonuçsuz kaldı.
Burası bizim dükkanımızın önü.
Biz buraya araç koymuyoruz. çünkü yasak.
Ama tabii, kanunlara uyanlar şeydir, uymayanlar uyanıktır di mi?
"Kanunlar uygulansın" deynce de "bütün katiller yakalandı mı" darbımeseli hazır...
bence sadece döner sermayeye katkıda bulunmak için kesilmiş bir ceza. yoksa milletin canını malını düşüneceklerse yediğim ceza mevkiinin (izmir içi) çok daha teklikeli yerlerinde deli gibi giden arabalar var bir sürü ölümlü kazalar oluyor onları önlesinler. zevke keder araç durdurup ceza yazması çok moral bozücü ve toplum için endişe verici gerçekten psikolojiyi atlatmak zor oldu, keşke gerçekten gerekli ve değen bir ceza yeseydim, yazıl valla...