Memurum ve maaş alacağımı alamıyorum.
2000 yılında kırşehir dulkadirli belediyesine DMS(KPSS) ile memur olarak atandım.2009 yılı mayıs ayından 2010 yılı nisan ayına kadar 11 ay adı geçen belediyede maaş (özlük hakkı) alacağım mevcuttur.2010 yılı nisan ayında belediyeden başka kuruma atandım ve temmuz ayında alacağım için ilamsız icra takibi başlattım.alacağıma itiraz edilmedi ilgili kurum "borcum borç ne inkar ederim ne öderim" mantığı ile hareket ediyor.sürekli talep açtırmama rağmen alacağımı alamadım çünkü banka hesaplarına para yatırmıyorlar haciz koydurmamak için para kaçırıyorlar .belediyenin haciz koydurabileceğim malı yok(menkul gayrimenkul) hizmet aracıda yok ,iş makinalarına zate n haciz koyduramıyorum ,sadece tahsilatlarına haciz koydurabilirim onuda yazdığım gibi kaçırıyorlar.2011 yılında savcılığa suç duyurusunda bulundum.savcılık kayseri bölge idare mahkemesine durumu bildirmiş(mevzuatı bilmiyorum ama sanırım dava açmak için). bölge idare mahkemesi, il idare kurulu kararı ile soruşturma izni verilmemesine karar vermiş bunun üzerinede savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi ve karar bana 25.05.2012 de tebliğ edildi. alacağımı almak için ne yapabilirim.mağdurum ve devlet memuru olarak özlük hakkımı alamıyorum.bana yol gösterirseniz sevinirim.
Cevap: Memurum ve maaş alacağımı alamıyorum.
Soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın iptali istemiyle idare mahkemesinde dava açabilirsiniz. İller bankasına, İç işleri bakanlığına, Maliye Bakanlığına da alacağınızı bildirebilirsiniz.
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;465551]Soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın iptali istemiyle idare mahkemesinde dava açabilirsiniz. İller bankasına, İç işleri bakanlığına, Maliye Bakanlığına da alacağınızı bildirebilirsiniz.[/QUOTE
iptal istemiyle dava açmak için yasal süre yokmudur.ben kararı 25.05.2012 de tebellüğ ettim.Bakanlıklara alacağımı 3 kez bildirdim her seferinde dilekçem kırşehir valiliği mahalli idareler müdürlüğüne geldi.mahalli idareler müdürlüğü belediyeye yazı yazdı. belediye yazıya parası olmadığı için ödeme yapamayacağı cevabını verdi. bu yazı bana gönderildi. hepsi bu kadar.yapılan tek şey yazışma baş ka bir şey yok.belediyeye yazdığımda ise yazıma cevap verme zahmetinde dahi bulunmuyorlar(bakanlıklara yazdığım yazılarda bu konuyuda dile getiriyorum.)
Soruşturma izni verilmemesi kararlarına karşı Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz süresi 10 gündür... Bu konudaki tebligat Mayıs ayında yapıldığına göre itiraz süresini geçirmişsiniz.