Çalıştığım Maaşımı alamadım, istifa ettim, hala alamıyorum
Merhaba arkadaşlar
Çalıştığım özel şirkette 2012 yılı başından beri başlayan sıkıntılar nedeni ile 7 ay boyunca maaş almakta sıkıntı çektim. 7. ayın sonunda yaşadığım maddi sıkıntılar dolayısıyla iş yerinden istifa ettim, İstifa Dilekçemde Maaş alamamakta yaşadığım sıkıntıları ve ücret alamadığım ayları yazarak istifa dilekçemi gönderdim ve çıkışımı verdiler. 4 ay geçmesine rağmen hala ödeme yapmadılar, ödemeyi ne zaman yapacaklarını öğrenmek istediğim zaman alacaklarımın ödeneceğini ama ne zaman ödeme yapılacağı konusunda herhangi bir tarih vermemekteler.
Ayrıca şirketin yönetimi için şirkette kayyum atanmış...
Hukuki yollardan maaşımı ve 4 senelik tazminatımı alma gibi bir hakkım varmıdır.
Cevap: Çalıştığım Maaşımı alamadım, istifa ettim, hala alamıyorum
Alıntı:
muroyives rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Çalıştığım özel şirkette 2012 yılı başından beri başlayan sıkıntılar nedeni ile 7 ay boyunca maaş almakta sıkıntı çektim. 7. ayın sonunda yaşadığım maddi sıkıntılar dolayısıyla iş yerinden istifa ettim, İstifa Dilekçemde Maaş alamamakta yaşadığım sıkıntıları ve ücret alamadığım ayları yazarak istifa dilekçemi gönderdim ve çıkışımı verdiler. 4 ay geçmesine rağmen hala ödeme yapmadılar, ödemeyi ne zaman yapacaklarını öğrenmek istediğim zaman alacaklarımın ödeneceğini ama ne zaman ödeme yapılacağı konusunda herhangi bir tarih vermemekteler.
Ayrıca şirketin yönetimi için şirkette kayyum atanmış...
Hukuki yollardan maaşımı ve 4 senelik tazminatımı alma gibi bir hakkım varmıdır.
Vardır,
İş mahkemsinde dava açarak kıdem tazminatı ve ödenmeyen ücretlerin ödenmesini sağlayabilirsiniz.
İş Mahkemesine dava açmam için gereken herhangi bir belge varmıdır...
Alıntı:
muroyives rumuzlu üyeden alıntı
İş Mahkemesine dava açmam için gereken herhangi bir belge varmıdır...
Sözleşme, çalışma belgesi, istifa dilekçesi, bordrolar, sgk hizmet dökümü vs..
Bu belgelerden sizde bulunmayanlar var ise mahkeme gerekli görürse kendisi işyerinizden veyahut resmi makamlardan tedarik eder.
Bilgileriniz için teşekkürler yarın gidip gerekli işlemleri başlatacağım...