Ketmi verese yapılarak satılan hisse
dayılarım veraset ilamı alırken annemin ismi çıkmıyor veraset ilamında çünkü babasının kaydında sadece diyer kardeşlei göründüğü için şimdi bu kişiler intikal yapıp satmışlar 20 sene önce başka bi şahsa acaba zaman aşımı varmıdır dava açsak kime açacagız dayılarımamı yoksa alan kişiyemi
- - - Updated - - -
kimlere karşı zaman aşımı işler kimlere işlemez zaman aşımı varsa kaçyıldır satın alan kötü niyetliyse zaman aşımı varmıdır
Cevap: ketmi verese yapılarak satılan hisse
Babasının kaydında neden gözükmüyor? Üvey olduğu için falan mı yoksa kütük işlemindeki yanlışlıktan mı? Miras payının tevzii konularında zamanaşımı yok diye biliyorum. Eğer annenizin babanızın öz evladı olduğu ya da evlatlık edinildiği üzerine şüphe yok ise kardeşler adına dava açılabilir diye düşünüyorum. Fakat kayıtlarda çıkmamış diyorsunuz, bu durumda öncelikle annenizin babanızın kütüğüne işlenmesi gerekir, sonrasında miras payı için uğraşılmalıdır. Konu 20 sene önceki mevzu olduğu için kayıt kuyudat işi çok, bu yüzden boşa çabalamamak adına bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.
kütükte kayıtlı olmadığı için görünmüyor fakat kardeşleri bu yüzden rahat veraset ilmı alıp satıyorlar satın alan bakımından zaman aşımı varmıdır veraset ilamını iptal etsek ve kaydı düzenlesek
Alıntı:
beratt rumuzlu üyeden alıntı
kütükte kayıtlı olmadığı için görünmüyor fakat kardeşleri bu yüzden rahat veraset ilmı alıp satıyorlar satın alan bakımından zaman aşımı varmıdır veraset ilamını iptal etsek ve kaydı düzenlesek
Siz öncelikle verasetin iptali için uğraşmalısınız. Arkasından annenizin kardeşlerine tapu iptal davası açılabilir. Kardeşleri sonuçta annenizle kan bağı olan kişiler, buraları satıp üzerilerine geçirirken iyi niyetli oldukları düşünülemez, bu yüzden bu konuda zamanaşımı işlemeyeceğini düşünüyorum, yalnız meşakkatli bir işe benziyor, bence kesin bir avukatla yolunuzu devam edin.