Avukat Masraflarını Kaybeden tarafdan alabilir miyim?
Arkadaşlar
Kaçak elektrik kullanmadığım halde hırsızlıktan mahkemeye verildim.
Mahkemeyi kazandık fakat karşı taraf temyize gitti tekrar mahkeme olacak.
bu mahkemeyi de kazandığımız taktirde.
Beni savunması için Avukata 3000 tl para ödedim karşı taraftan bu ödediğim parayı geri alabilir miyim?
Cevap: Avukat Masraflarını Kaybeden tarafdan alamilirmiyim?
ceza davalarında sizin kendi anlaştığınız avukatınıza yaptığınız ödemeler için vekalet ücretine hükmedilmez.
Bir vekalet ücretine hükmedilmesi durumunda ise bu vekalet ücretini siz değili avukatınız alır.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir vekalet ücretine hükmedilmesi durumunda ise bu vekalet ücretini siz değili avukatınız alır.
O alınan ücretin de sizin avukatınızla anlaşmış olduğunuz ücretle bir ilgisi yoktur.
Avukatınızla anlaştığınız rakamı alabileceğiniz herhangi bir yer yok ne yazık ki.
Beraat ederseniz avukatınızın size vereceği serbest meslek makbuzu ile kuruma tazminat davası açarak alabiliyorsunuz.
Peki bu tazminat davası için avukata ödeyeceğimiz ücreti nasıl alacağız :)
Kazanınca onu da tazminat davası açıp alacak :)
serbest meslek makbuzumuz yoksa, banka dekontunu av.a yapılan ödeme olarak gösterip tazminat davasında kullanabilir miyiz?
Şu anda kafama takılan mahkemeyi kazandınız ve karşı taraf niye hala uzatıyor yenilgiye doymamışlar mı acaba :)
Alıntı:
ahmetb rumuzlu üyeden alıntı
serbest meslek makbuzumuz yoksa, banka dekontunu av.a yapılan ödeme olarak gösterip tazminat davasında kullanabilir miyiz?
bu konuya cevap verecek yok mudur :)