Babam 2008 yilinda vefat ettİ Şİmdİ kredİ karti borcu Çikti.yardimlarinizi beklİyorum
Merhaba;
Babam 2008 yılı 8 ayında vefat etti ve bende babamın borcu olduğunu yada kredi kartı olduğunu bilmediğim için redi miras yapmadım ama 2011 yılında senet borcu çıktı 5 bin tl onu ödemek zorunda kaldım mahkemesi ölmeden önce başladığı için şimdide geçen gün bir bankadan aradılar ve babamın kart borcu olduğunu söylediler ve reddi miras yaptıysak reddi miras ve veraset ilamını benden istediler ben reddi miras yapmadım şimdi bu borcu ödemek zorundamıyım yoksa bir çıkış yolu varmı babam öleli dört sene oldu zaman aşımı gibi birşey sözkonusu olabilirmi acaba lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Babam 2008 yilinda vefat ettİ Şİmdİ kredİ karti borcu Çikti.yardimlarinizi beklİyorum
Yasal süresi içerisinde reddi miras yapmadığınız için yasal mirasçı konumundasınız. Bu sebeple babanızdan kalan tüm borçlar yasal mirasçılara geçti, bu durumda kredi kartı borcunu ödemek zorundasınız.
kredi kartımı ödeyemiyorum
merhabalar yeni üyeyim nasıl yazılması gerektiğini çözemedim uzun zamandır yazıları okuyorum ekonomik kriz işyerimi kapatmak zorunda kaldım işsiz kalınca kredi kartları borcumuda ödeyemez duruma geldim kredi kartlarımı ödeyemediğimden dolayı ne gibi bir süreç yaşarım evime haciz gelirmi hiç malım mülküm yok kiracıyım bu durumda ne yapmam gerekir sizden bilgi bekliyorum
Cevap: kredi kartımı ödeyemiyorum
Alıntı:
ati tuana rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar yeni üyeyim nasıl yazılması gerektiğini çözemedim uzun zamandır yazıları okuyorum ekonomik kriz işyerimi kapatmak zorunda kaldım işsiz kalınca kredi kartları borcumuda ödeyemez duruma geldim kredi kartlarımı ödeyemediğimden dolayı ne gibi bir süreç yaşarım evime haciz gelirmi hiç malım mülküm yok kiracıyım bu durumda ne yapmam gerekir sizden bilgi bekliyorum
Madem malınız mülkünüz yada maaşınız yok, o zaman ev haczi başvurulacak tek yol gibi gözüküyor.
ev haczi yok diyorlar lüks malın olmadıgı yada aynı şeyden iki tane olmadıgı sürece bu durumda nasıl bir haciz olur sadece yazar giderlermi
Alıntı:
ati tuana rumuzlu üyeden alıntı
ev haczi yok diyorlar lüks malın olmadıgı yada aynı şeyden iki tane olmadıgı sürece bu durumda nasıl bir haciz olur sadece yazar giderlermi
İcra dosyası yeni yasa çıktıktan sonra açıldı ise söylediğiniz doğru. Para edecek ya da birden fazla aynı cins eşyanız yok ise genelde haczi kabil malı yoktur diye yazılıp gidilir. Bir eşyanın para edip etmediğinin takdiri hacze gelen memura aittir.
merhabalar verdiginiz yanıtlar için teşekkürler bu haciz işlemini her banka ayrı ayrı mı yapar yapıldıktan sonra 10 yıl boyunca dönem dönem yapılırmı bir defaya mahsus mu yapılır
Her alacaklının icra takip hakkı kendine özgüdür. Misalen 10 bankaya borcunuz var ise 10 u birden değişik zamanlarda evinize gelebilir. Aynı dosyaya bağlı ev hacizlerinin tekrarlandığına hiç şahit olmadım. Tabi alacaklı taraf eve yeni eşya aldığınıza yönelik herhangi bir duyum ya da ihbar alırsa bu haczi tekrarlayabilecektir.
selamlar bir soru daha üniversitede iki çocuğum okuyor onlara para ve geçimimi sağlamak için çalışmak zorundayım 780 tl emekli aylığı yetmiyor bu durumda sigortalı bir iş bulsam aylıga haciz gelirmi sigortasız çalışsam çalıştıgım yeri ögrenseler bir şey olurmu?
Aylığınızın 1/4 ü ve varsa diğer ücretleriniz /ikramiyelerinizin tamamına haciz uygulanabilir.
Kayıt dışı çalışmamanızı öneririm, ( iş kazası vs ......?)