Boşanma Davasında Telefon Kayıtları...
Herkese merhabalar ve sayın hukukçularımıza kolaylıklar diliyorum;öncelikle belirtmeliyim ki soracağım sorunun cevabını bir çok yerde aradım fakat herkes farklı bir yorum getirmiş ve net bir bilgi yok olay şu;eşimle devam eden bir boşanma davamız var ve davanın bugün ki celsesinde eşimin talebi ile GSM operatöründen benim telefon kayıtlarım istendi acaba bu kayıtlar sadece arama,arama zamanı,arayan ve aranılan numara gibi mi gelir yoksa konuşulanlar ve SMS içerikleri de deşifre edilerek dosya ya eklenirmi?bu konuda bir yanıt verirseniz sizlere minnettar olurum...şimdiden teşekkürler...
Cevap: Boşanma Davasında Telefon Kayıtları...
Bildiğim kadarıyla ancak savcılık talimatı ile dinleme olursa konuşma kayıtları alınabilir, böyle bir talimat yok ise gsm şirketleri tarafından konuşma kayıtlarının tutulması mümkün değildir. SMS konusunda bir ikilem mevcut. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan bilgi edinme yoluyla talep edilen bilgi neticesinde kurum, sms kayıtlarının tutulmadığını söylemiştir. Fakat internette dolaşan bazı bilgiler ise sms lerin saklandığı fakat ancak savcılık talimatı ile verilebildiği yönünde. Şahsi kanaatimce smslere ulaşılması biraz mantık dışı
cevabınız için teşekkür ederim ama bana kesin bilgi gerekiyor başına gelen birileri mutlaka vardır nedir ne değildir?
Alıntı:
baldakituz rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkür ederim ama bana kesin bilgi gerekiyor başına gelen birileri mutlaka vardır nedir ne değildir?
Savcılık zaten kayıtları talep etmiş, siz kesin bilgiyi elde ederek bu saatten sonra ne yapmayı planlıyorsunuz ki? Savcılık makamına ulaştığında hangi belgelerin gelip gelmediğinden haberiniz olur zaten
Öncelikle daha önce mahkeme kararıyla telefonlarınız dinlemeye alınmadıysa konuşma içerikleri gözükemez.Hangi saatte kim kimi kaç kere aramış ne kadar süre konuşmuş görülebilir.İşin muallak kısmı ise cagjackal'ın dediği gibi, sms lerin durumu.Operatörler kesinlikle mesaj kayıtlarının tutulmadığını söylerken bazı durumlarda sms kayıtlarına ulaşıldı gibi kulağımıza gelen şeylerde oluyor.Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda da benzer şekilde tüm mesjların tutulduğu ve depolandığı bir sistem olmadığı söyleniyor.Bunlar dışında başka kim bunları saklayıp savcı talimatıyla verecek o da bilinmiyor.%100 net bir bilginin bu konuda olmadığını düşünüyorum.Burdan de herhangi biri size kesin şöyle olur derse de çok gerçekçi bir yaklaşım olmaz.Bilginize..
İletişim kayıtları istenen telefon ile iletişimde olan tüm numaralar çağrı ve bağlantı süreleri ile listelenir.
Şüpheli numara akraba değilse ve karsı cinse aitse Yargıtay içtihatlarına göre boşanmaya sebep olacak bir kusurdur.
Bu kusuru isleyen taraf aile mahkemesinde kusurlu kabul edilir.
Boşanma gerçekleşir.
Kusurlu taraf mahkeme masraflarını ile gerekli ise yoksulluk nafakası ve iştirak nafakasinida öder.
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan ötürü...sağolun...