Cevap: Mesai ücretleri Hk.
Talepte bulundunuz mu ?
- - - Updated - - -
Talepte bulundunuz mu ?
Çalışma bakanlığı geldi ödenmediği gördü ve banka uyarılması sonucu ödendi biz talep etmemiştik.diğer şuan orda çalışanlarda ama çalışma bakanlığı uyarınca yatırmak zorunda kaldılar ama benle diğer arkadşaıma yatımrmadılar ikimizde aynı birim farklı departmandayız.
tamamen uyanıklık başka bir sebebi yok çalışma bakanlığıda şikayet üzerine gelmiş ama biz farklı bölüme geçtik diye ödemek istemiyor.
Alıntı:
hcoskun rumuzlu üyeden alıntı
tamamen uyanıklık başka bir sebebi yok çalışma bakanlığıda şikayet üzerine gelmiş ama biz farklı bölüme geçtik diye ödemek istemiyor.
Yazılı olarak , o döneme ilişkin fazla çalışma sürelerinizi de belirterek ücretini talep edin, ödenmezse işe devam ederken de dava açıp ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinizi ( elbette ıspatlayabildiğiniz) alabilme şansınız var. ( Bu şans sözleşmenizin feshine kadar götürebilir durumu )
götürdüğü takdir de 3 yıldır çalışıyorum tazminat da ödemek durumunda kalacaklar feshi durumunda ? hesapladım 4000 tl mesai farkı alacağım ( tazminat dışında ) var ve 3 yıl 1 aydır aynı yerde çalışıyorum.
Sadece gelinebilecek bu noktayı da hatırlatmak istedim.
Elbette, hakkınız olanı almanızı öneririm.
üstadım teşekkür ederim yardımın için yazılı ifadeden biraz orantısız cevap vermiş gibi gelebilir size tam aksi benim kızgınlığım firmaya yoksa çok çok teşekkür ederim yardımınız için ellerinize yüreğinize sağlık.