Vefat Eden Kişinin Kredi Kartının Kullanımı
Öncelikle merhabalar. Babam 6 ay önce vefat etti. Babama ait olan kredi kartını yüksek tutarlarda harcama yapmadan kullanıyoruz ve süresi geçmeden ödemesini yapıyoruz bu genelde market ödemesi ve ufak taksitler yaptırmak için.. Kafama takıldı bu soru biraz araştırma yaptım ancak hiç bir cevap bulamadım. Sorum şu: "Vefat eden kişinin kredi kartını varislerinin kullanması suç mudur?"
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Vefat Eden Kişinin Kredi Kartının Kullanımı
Her ne kadar vefat edenin yasal mirasçıları siz de olsanız, vefat eden bir kişinin gerçek kişiliği sona ermiştir. Bu yüzden bankanın farkına varması durumunda her ne kadar borçları ödüyor olsanız da, ileride ödeme gücünüzün sona ermesi ihtimaline karşılık banka kendini garantiye almak isteyecek ve kartı iptal yoluna gidecek ve belkide kişiliği sona ermiş birine ait kartı kullanarak ileride "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyebileceğiniz ihtimalini de göz ardı etmeyecektir. Bana sorarsanız bir an önce yasal mirasçılar olarak kredi kartını iptal ettirin ve kendinize yeni bir kart edinin zira kredi kartı almak kadar kolay bir şey yok.