Komşularla Merkezi ısıtma sistemi-kombi ihtilafı
Merhabalar
Apartmanımıza yeni doğalgaz hattı çekilecek ve kalorifer yakma saatleri bana hiç uymadığı için kendi evime kombi taktırmak istiyorum. Apartman yönetimi/çoğunluk eğer merkezi sistem isterse buna itiraz edebilir miyim? kendi evime kombi tesisatı yaptırıp, apartmanın kazanından evime gelen sıcak suyu iptal ettirmem mümkün müdür? Bu noktada haklarım nelerdir?
Cevap: Komşularla Merkezi ısıtma sistemi-kombi ihtilafı
%51 oy ve arsa payı ile alınan bireysel doğalgaz ile ısınma tercihi bağlayıcıdır. mümkündür.
Bireysel olursa personel calistirma nizada gerek kalmaz, giderler aidatlar azalır.
Eğer bireysel doğalgaza geçilmek tercih edilmez ise her radyatöre ısı pay ölçer cihazı takılması mecburidir.
Isı pay ölçer adil ve hakkaniyetli kalorifer giderlerini paylaştırmak için enerji verimliliği kanununa göre mecburidir.
Bence Kaloriferi yakan personele cıkıs vermek bireysel dogalgaza gecmek en ideali.
5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 7. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ve geçici 6. maddesi gereğince, merkezî ısıtma sistemine sahip, Kanunun yayımlandığı tarihten önce inşaat ruhsatı alan mevcut binalara verilen beş yıllık sürenin dolduğu 02 Mayıs 2012 tarihi itibari ile bina sakinlerinin ısı tüketimlerinin bireysel olarak ölçümlendiği sisteme geçmek zorundadır.
http://www.bandirma-bld.gov.tr/duyur...ygulamasi.aspx
peki merkezi sistemde karar kılınırsa, benim daireme merkezi sistemden gelen sıcak suyu iptal ettirip, kendi evime kombi tesisatı bağlayıp, ortak ısınma giderinden ayrılmam mümkün müdür?
Alıntı:
scarlet pimpernel rumuzlu üyeden alıntı
peki merkezi sistemde karar kılınırsa, benim daireme merkezi sistemden gelen sıcak suyu iptal ettirip, kendi evime kombi tesisatı bağlayıp, ortak ısınma giderinden ayrılmam mümkün müdür?
Mümkün değildir
Alıntı:
scarlet pimpernel rumuzlu üyeden alıntı
Merkezi sistemden gelen sıcak su derken kalorifer suyumu yoksa kullanim icin sıcak sumu?
% 51 karar almaz ise mümkün degildir.
Ama Isı pay ölçer talep etmek hakkınız.