Merhaba,
Sağ böbreğimdeki kötü huylu tümör nedeniyle ameliyat oldum. Tümör + böbreğimin 4'te 1'i alındı. Doktorumun verdiği bilgiye göre böbrek fonksiyonlarında bir kayıp yok ve çok şükür kötü huylu tümör çok güzel şekilde temizlenmiş. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum, tedavi olmuyorum.. Çok şükür ki sadece 3 ayda 1 kontrole gidiyorum..
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğindeki aşağıda bulunan 6. maddeye göre askerlikten muaf olabilir miyim?
Değerli görüşlerinizi iletirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
ÜROGENİTAL ORGAN HASTALIKLARI
A DİLİMİ = ASKERLİĞE ELVERİŞLİ (BU BÖLÜM SADECE ER VE ERBAŞLAR İÇİN GEÇERLİDİR)
B VE D DİLİMLERİ = ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.
D DİLİMİ
1. İstirahat ve tedavi ile iyileşmeyen, laboratuvar bulguları ile saptanmış üriner sistem tüberkülozu.
2. Komplikasyon yapmış ya da böbrek fonksiyonlarında bozukluk yapmış bir ya da iki taraflı böbrek, üreter ve mesane anomalileri, hastalıkları, sekelleri, nükseden böbrek taşları ve ameliyatlıları.
3. Üretero-kütanestomi ve üretero-anterestomi ameliyatlıları. (Böbrek, mesane ameliyatları)
4. Tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmamış üriner sistem fistülleri. (Böbrek, mesane damarlarında meydana gelen yırtıklar)
5. (Değişik: 4/5/1993-93/4398 K.) Bir böbreğin çıkarılması ya da fonksiyon bakımından yok hükmünde olması (Bu fıkra, Hv.K.K.lığı uçucuları için, Yönetmeliğin 70. maddesinin periyodik kontrol ile ilgili bölümünün (A) bendinin (d) alt bendine göre uygulanır).
6. Üriner sistem kötü huylu tümörleri.
Bu fıkra subay ve astsubaylara bu yönetmeliğin V. Bölüm, 31. Madde, 3 fıkrasına göre uygulanır.