80'lerden bugüne gelen 28000TL'lik elektrik borcu
Biri bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. 6-7 sene önce sattığımız annemim üzerine olan evin 80'lerden 1998 yılına kadar elektrik borcu varmış. Haziranda af olmasına rağmen (borçtan haberimiz yoktu), temmuz sonunda dosya bilgisi başlığıyla bir evrak geldi. Faizlerle birlikte 28000TL ödememizi istedi avukat. Hiç bir indirim yapmadığı gibi yardımcı da olmadı. Bu konuda ne yapabilirim bu kadar parayı annem zaten ödeyemez. Benimle birlikte oturuyor acaba bana icra gelir mi? İndirim uygulanamaz mı?
Cevap: 80'lerden bugüne gelen 28000TL'lik elektrik borcu
Borcun kesinleşmiş olduğu tarih ile borcun size tebliğ edildiği tarih arasında 10 seneden fazla var ise borcun zaman aşımına uğrama ihtimali var. Yalnız bu borç size daha önce tebliğ edilmiş miydi ya da muhtara bırakılmış mıydı ya da kurum tarafından ilanen tebliğ edilmiş miydi bu soruların cevapları önemli. Bana borç çok yüksek faizlerden hesaplanmış gibi geldi. Hesaplamada bir yanlışlık ya da katakulli de olabilir. Meblağ çok yüksek olduğu için bence bir avukat yardımıyla ilerleyin.
bu tip durumlarda zaman aşımı süresi 10yıldır,
son fatura 10 sene önce çıktıysa zaman aşımı mevcuttur.
ayrıca yasal faizin tebliğ sonrası başlaması gerekiyor diye düşünüyorum.
insanlık halidir, unuttursun, haber verseydi o zaman ödersiniz,
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Borcun kesinleşmiş olduğu tarih ile borcun size tebliğ edildiği tarih arasında 10 seneden fazla var ise borcun zaman aşımına uğrama ihtimali var. Yalnız bu borç size daha önce tebliğ edilmiş miydi ya da muhtara bırakılmış mıydı ya da kurum tarafından ilanen tebliğ edilmiş miydi bu soruların cevapları önemli. Bana borç çok yüksek faizlerden hesaplanmış gibi geldi. Hesaplamada bir yanlışlık ya da katakulli de olabilir. Meblağ çok yüksek olduğu için bence bir avukat yardımıyla ilerleyin.
Bize sadece üzerinde borcun miktarının bulunduğu bir kağıt geldi.İcra Müdürlüğü tarafından yollanan bir evrak değil. O da geçen sene Ekim de geldi. Görüşmeye gittim. Avukat acil olarak 1800 tl yi yatırmamı söyledi. Yatırdım. O zaman dan bu zamana gelen bir şey yok.(Gönderilen kağıtta 28000+1800 tl lik iki rakam vardı) Ne yapabilirim?