Evlat edinme ve sağlık sigortası
2006 yılında oğlum 2 yaşındayken eşimden ayrıldım.Bunca senedir bir kez bile oğlunu arayıp sormadı.Nafaka hiç vermedi.Yıllarca çalıştım ve ben baktım oğluma.
2008 yılında başka biriyle evlendim.Ve 3 aylık bir oğlumuz var.Artık çalışmayı düşünmüyorum.Bu durumda oğlum benim üzerimden bakılamayacak.Babası çalışı
yormu bilmiyorum.Arayıp üzerinden bakılsında demek istemiyorum.Ben işi bırakınca sistem otomatik babasını sorgularmı?
Bir sorum daha var şu anki eşim oğlumu soyadına almak istiyor.Bunun için evlat edinmesi davası açmalıyız değil mi?Dava kesin bizim lehimizemi sonuçlanır?
Kabul edilmesi için hangi şartlar aranıyor?
Cevap: evlat edinme ve sağlık sigortası
Alıntı:
ARDACIM rumuzlu üyeden alıntı
...Dava kesin bizim lehimizemi sonuçlanır?
Kabul edilmesi için hangi şartlar aranıyor?
En başta , babanın da bu konuda fikri alınır sanırım, yani siz istediniz diye bir başkasının çözouğunu doğrudan evlatlık alabilmeniz mümkün olamayacağına göre, eşiniz-oğlunuz ve eski eşiniz açısından da böyle olacaktır. Çocukla ilgilenmemiş olması babası olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor .
15 sene evvel evlat edinilmiş biri olarak söyleyebilirim ki; sn Kırcalının dediği gibi öz babasından fikir alınır ve eğer çocuk 15-16 yaşlarında, hakim önünde iyiyi kötüyü ayırt edebilecek bir eda gösterir ve hakimin kendisine evlat edinilmek istiyor musun, neden istiyorsun tarzındaki sorulara başkalarının baskısı altında kalmadan cevap verdiği hakim tarafından anlaşıldığında öz babaya çok da sorulacak bir şey kalmıyor. Yani yine fikri alınıyor fakat "ben istemiyorum" tarzında bir cevabı olduğunda dahi hakimin asıl önemsediği şey çocuğun ve onu evlat edinecek kişinin bunu ne kadar istediği ve isteğini haklı sebeplere dayandırması.
TÜRK MEDENİ KANUNU
MADDE 306/son fıkra : Eşlerden biri, en az iki yıldan beri evli olmaları veya kendisinin otuz yaşını doldurmuş bulunması koşuluyla diğerinin çocuğunu evlât edinebilir.