Cevap: Maddi Manevi yıkıldım...!
Şahsi kanaatimce "hukuken" yapılabilecek bir şey yok. Hukuk dışı yapılabilecek şeyleri de burada paylaşmamış imkansız. Cep numarasına para gönderdiğinizi ispatlama şansınız var fakat şahıs bana borcu vardı onu ödedi de diyebilir. Elinizde ne senet ne banka dekontu ne de imzalı bir yazı var. Milli Eğitim Bakanlığına şikayet edin diyeceğim ama isnat edeceğiniz suçun bir ispatı yok maalesef o yüzden şikayetiniz ciddiye alınmaz Ama elbet o para o şahsın bir yerinden çıkar merak etmeyin, bundan sonra uyanık olmanız tavsiyesiyle...
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
elbet o para o şahsın bir yerinden çıkar merak etmeyin, bundan sonra uyanık olmanız tavsiyesiyle...
Bir yerinden derken?
Genelde çoluğundan çocuğundan çıksın derler ama onların ne günahı var, kendi cebinden çıkması daha uygun.
her gün beddua ediyorum. iyi niyetli herkes kendim gibi sandım:(
- - - Updated - - -
Şahitle ispat sınırı varmış tutarı nedir savcı bana bankadan gönderdiğin tutarı alabilirsin nakit için zor dedi şahitle ispat sınırı neyse alabilirsin zor bir süreç dedi, onuruma dokundu devlet memuru öğretmen bu kişi dolandırıcı bu yeni nesil yetişecek çocukları nasıl eğitiyor acaba Milli eğitim işine gelmiyor bugün işi gücü bıraktım aradım taradım herşey planlı çok güzel hazırlanmış çalış didin senin sevdiğin zannettiğin kişi ihanet etsin üstüne üstün manevi olarak yıktığı gibi maddi olarak yıktı kan kusar inşallah her kuruşunda emeğim var.
HMK'na göre 2500 TL üzeri rakamlarda yazılı belge ispat hukuku açısından zorunludur. Savcı, bu rakamsal sınırı kast ediyor. İfade ettiğim rakam altındaki alacakların çeşitli yöntemler ile ispat edilebilme olanağı vardır.
HMK 190 ve 200. maddeleri inceleyiniz.
cep numarısına 1000tl gönderdim ayrıca 2500tl şahitle ispat edebilirmiyim yani nasıl işleyişi savcı şikayet etsen bir sonuç çıkmaz diyor bulunduğu yerdeki asliye hukuk mahkemesine dava etmen lazım dedi şahitle mi dava açacağım bir dava örneği varmı elinizde acaba çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı