Temyiz Dosyasının Danıştaya Ulaşmaması
Merhaba,
İstanbul 3. İdare Mahkemesinde bulunan dava dosyamda 13/09/2012 tarihinde yd talepli temyize başvurdum e-devlette de dosya durumu danıştayda gözüküyor ama dosyam hala Danıştay dosya sorgulamada gözükmüyor.
İstanbul 3. İdare Mahkemesini aradım 18/09/2012 de gönderilmiş gözüküyor dediler. Danıştayı aradım dosya sorgulama bölümü sizin konunuz şu daireyi ilgilendiriyor onları arayın dedi, onları aradım onlarda sizin önceki sonuçlanmış dosyalarınız gözüküyor yeni bir dosya gözükmüyor dediler. Bunun üzerine İstanbul 3. İdareyi tekrar aradım takip numarası filan verebilir misiniz, dosya nerede takip edeyim diye ama o zaman alan birşey, yazılalıda epeyce olmuş o hafta gitmemiş olsa bile ondan sonraki hafta kesin gönderilmiş olması ve onlara ulaşmış olması gerekin onlar bulamamışlardır, siz haftaya onları yeniden arayın dediler.
Benim sorunum dosyayının bulunup bulunmaması ile çok ilgili değil, danıştay da olsa zaten dosya sorgulamada çıkardı. Haftaya arasamda birşey değişecek gibi gözükmüyor çünkü daha önceki temyiz ve karar düzeltme talepleri 1 ayda danıştayda olmuştu bu nedeyse 2 ay olacak. Ortada olağan dışı bir durum var ve dosyam nerede belli değil :)
Belki gereksiz şeylerden bahsetmiş olabilirim kusura bakmayın ama sonuç olarak ben danıştaya istanbul 3. idare mahkemesindeki şu dosya şu tarihte gönderilmiş ancak dosya sorgulamada dosyam hala gözükmemektedir durumun incelenmesi ya da istanbul 3. idare mahkemesine şu dosyama şu tarihte yd temyiz talepli itiraz yoluna gitmek için başvurdum ancak dosyam hala danıştay dosya sorgulamada gözükmemekte, telefonda öğrendiğim bilgiye göre de dosyam şu tarihte danıştaya gönderilmiş ancak danıştay başkanlığını aradığımdaysa bana böyle bir dosyanın olmadığını söylemiş olduklarından durumun incelenmesini talep eden bir dilekçe yazarak her iki tarafa da aps ile göndersem işe yarar mı ya da bu konuda takip etmem gereken yol nedir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Temyiz Dosyasının Danıştaya Ulaşmaması
ilgili mahkemenize gidip, posta takip numarasını alabilirsiniz, sonrada temyizdeki birimden bu takip nolu paketi kimin aldığını ve ne işlem yaptığına bakabilirsiniz.
Cevap: Temyiz Dosyasının Danıştaya Ulaşmaması
Cevabınız için teşekkürler
Biraz uzun sürdü ama dosyayımı bulabildim. Artık Danıştay UYAP a geçtiğinden Danıştay sayfasındaki dosya sorgulama çalışmıyormuş. Birde telefona çıkan memurun isimden aratıp görebilmesine rağmen bana yok demesinden dosyamı bulmam uzun sürdü.
4. defa aramamda telefonlara Allah'tan anlayışlı insanlar çıktıda sonuna kadar dinleyip dosyama ulaşabildim.