21 Yaşındayım ve muayene kaçağıyım, evlenmek istiyorum lakin evleneceğim kişi norveç vatandaşı ve norveçe taşınma ihtimalim var. Ama pasaportum yok, norveçe gidebilirmiyim? Yani pasaport ve vize alınca askerlik sorunu çıkar mı?
Printable View
21 Yaşındayım ve muayene kaçağıyım, evlenmek istiyorum lakin evleneceğim kişi norveç vatandaşı ve norveçe taşınma ihtimalim var. Ama pasaportum yok, norveçe gidebilirmiyim? Yani pasaport ve vize alınca askerlik sorunu çıkar mı?
pasaport almanızda değil ama yurtdışına çıkışınızda sorun olabilir.
Geçen ay, mahkeye gittim bir davam vardı beraat verildi, her hangi bir durum söz konusu olmadı. Şimdi norveçi hayal edip, ve evlilik düşüneceksin tam gideceğim derken tutuklanmak çok zor olur. Bu konuda net bilgiyi nasıl alabilirim, lütfen yardımcı olabilirmisiniz.
yurt dısına cıkıs yasagı sadece mahkeme tarafından konulur. askerlık le alakalı bakaya yoklama kacagı saklı ların yurt dısına cıkısında nerdeyse 4 yıldır herhangı bı sorun yok. askere gıtmedıgın ıcın hakkında dava acılmıs olsa dahı hakım hemen yurt dısı yasagı felan koymaz yanı... zaten yenı yasaya gore askere gıtmemek suc degıl kabahatdır. yanı hemen davalık veya mahkemelık olmassınızç mahkeme olmadıgı ıcınde yasak konma gıbı bı durum olamaz. kısacası canım kardesım gonul rahatlıgıyla gıt pasoportunu al norvecıne uç. zaten sana pasport veren polıs yakalaman varsa orda alır senı gumruge burakmaz ısı :D sana sımdıden ıyı yolculuklar....
yakalaman olup olmadıgını anlamak kolay al bı e devleet sıfresı uyaptan bak adelet bakanlıgından hakkında devam eden dava yok ıse zaten yurtdısı yasagı gıbı bı durumun olmasıda mumkun degıl....