Borcumu nasil tahsil edebilirim
Bir arkadasıma 150 tl borc para verdim kendi ismine kayıtlı banka hesap numarasına parayı yatırdım acıklama bölümüne ise borc yazdım elimde ona gönderdiğime dair borc yazılı banka dekontu mevcut... fakat cocuk suan nerede ne yapıyor bilmiyorum yani elimde adresi yok telefonuda sürekli kapalı maddi zararı bir yana cok ciddi manevi zarara uğramıs hissediyorum.Dolandırlma duygusu heryanımı sarmıs durumda inanın buna katlanamıyorum bu cocuğun bana yaptığının yanına kalkamamsı için ne yapmam gerekiyor nasil bir yl takip etmeliyim yardımcı olursanız cok sevinirim
Cevap: Borcumu nasil tahsil edebilirim
Borcunuzu ödeyerek tahsil edebilirsiniz.
Alıntı:
gökhan cekic rumuzlu üyeden alıntı
Bir arkadasıma 150 tl borc para verdim kendi ismine kayıtlı banka hesap numarasına parayı yatırdım acıklama bölümüne ise borc yazdım elimde ona gönderdiğime dair borc yazılı banka dekontu mevcut... fakat cocuk suan nerede ne yapıyor bilmiyorum yani elimde adresi yok telefonuda sürekli kapalı maddi zararı bir yana cok ciddi manevi zarara uğramıs hissediyorum.Dolandırlma duygusu heryanımı sarmıs durumda inanın buna katlanamıyorum bu cocuğun bana yaptığının yanına kalkamamsı için ne yapmam gerekiyor nasil bir yl takip etmeliyim yardımcı olursanız cok sevinirim
Ben de geçen sene benzer bir sorun yaşamıştım. Uyarılarla tehditlerle verdiğim 1000 tl borcu geri alamadım. Elimde dekont, sms kayıtları da vardı. Fakat icra yoluna gitsem ihtarnamesi, harcı, masrafı falan hem astarı yüzünden pahalıya geliyodu hem de sonu bilinmeyen uzun bir yoldu. Bende bir yerlerden ailesine eriştim, annesi babasına rezil ettim, parayı onlar verdiler:) Demem o ki 150 tl alacağınız için icra takibi falan başlatmanız madden sizin zararınıza sebep olur artı bir de alacağınızı alamamanız da söz konusu. Bu yüzden bence en azından az para kaptırdığınıza şükredin ve bu insanı aklınızdan çıkartın, bana ders oldu, size de olsun, saygılar.
O zaman biz de bu işe başlayalım her önüme gelen den 150 TL koparsam oh ne güzel...
Hersey bir tarafa ben parasın da değilim sadece O kişinin bedel ödemesini istiyorum evli cocuğu var yani demek istediğim rezil olmasını istiyorum... Bu kadar kolay olmamalı bir insanın birinin iyi niyetini kullanıp
borc alıp geri ödememesi çok yanlış bir durum.. bunun için ne yapabilirim savcılığa suc duyurusun da bulunayım mı icra işlemleri baslatabilirmiyim ve tüm bu olaylar sonucun da tüm masrafları karsı tarafa ödetebilirmiyim..?