Emlakçı komisyon ve kaporayi vermem dİyor
Herkese merhabalar,
Bir emlakçı aracılığıyla beğendiğim sıfır daire için emlakçı ve mütahitin akrabasıyla emlakçıda hazır sözleşme yaptık ve sözleşme günü 1000 tl kapora verdim. Ama emlakçı az olduğunu söylediği için ertesi günde 2000 tl daha verdim. 1000 tl yapılan sözleşmede kapora olarak 2000 tl de gider pusulasında komisyon bedeli olarak belgelendi. Yaptığımız sözleşmede emlakçı kendi eliye ''kredi onaylanmazsa sözleşme iptal edilecektir.'' diye özel şart ekledi. Ben bankaya başvuru yaptım ve kredim olumsuz sonuçlandı, bende evi almaktan vazgeçip verdiğim paraları talep edince emlakçı ''kredini ben denemedim'', ''o daire başkasına satmak üzereyiz sözleşmesini yapalım paranı veririz'' gibi şeyler söyleyerek işi uzatmaya çalışınca tartıştık. Ve beni dava edebilirsin, ben haklıyım sende kalan hakkımıda alırım gibi şeyler söylüyor. Mütahitin akrabasıyla daha önce yaptığımız sohbette emlakçı ile aralarında herhangi bir sözleşme olmadığını söylemişti. Bende yapılan özel şartı öne sürerek sebepsiz zenginleşme davası açmayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Paramı alamayacaksam boşuna dava ve avukat masrafınıda çekmek istemem. Yardımlarınızı bekliyorum.
Hepinize teşekkürler.
Cevap: Emlakçıi komisyon ve kaporayi vermem dİyor
Konuyla ilgili fikri olan, yardimci olabilicek kimse yok galiba.
- - - Updated - - -
Konuyla ilgili fikri olan, yardimci olabilicek kimse yok galiba.