Yargıtay tarafından onanan boşanma davasına itiraz etme hk.
Evlenmeyi düşündüğüm bayan arkadaşımın Yargıtaydaki boşanma davası bugün itibariyle sonuçlanmış. İzimrdeki Yerel aile mahkemesinin aldığı boşanma kararını yargıtay da onamış. 2.dava olarak olarak ziynet eşyaları davası vardı. Mahkeme ziynet eşyalarını bayan arkadaşıma verdi yargıtay ise bu kararı bozdu. Benim sorum şu: şimdi bu bayan arkadaşımın evlenmesi kesinleşmişmidir. Yoksa karşı tarafın eline yargıtayın kararı geçtikten sonra herhangi bir itiraz ya da ne bileyim kararı kabul edip etmeme gibi bir hakkı varmıdır? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
- - - Updated - - -
bu konu benim için çok önemli. eğer bu davayla ilgili kötü bir şey olma olasılığı yoksa bu bayan arkadaşımı istemeye gideceğiz. ne olursunuz cevapsız bırakmayın..
Cevap: Yargıtay tarafından onanan boşanma davasına itiraz etme hk.
herhangi bir fikri, düşüncesi olan yokmu..
- - - Updated - - -
herhangi bir fikri, düşüncesi olan yokmu..
yargıtayın onaması ile evlilik sona ermekte TMK/132 maddesine göre 300 gün geçmedikçe kadın evlenemez ancak gebe kalmadını ispatlarsa Aile mahkemesinden bunun kaldırılması ile evlenme olur
bayan arkadaşım daha bugün yargıtayın kararını teslim aldı. karşı tarafın eline geçtiği zamanı bilemiyorum. şimdi biz bu durumda isteme yani söz işini birkaç gün içerisinde yapabilirmiyiz yoksa kararın her iki tarafa tebliği ve üzerinden belli bir süre geçmesi ve nüfus cüzdanının değişmesini beklememiz mi gerek.
boşanma ilamı kesinleşmesi ile yanı temyiz ve karar düezeltme safhası geçtikten sonra iddet süresi başlar iddet süresi içinde gebe olmadığına dair rapor alarak aile mahkemesinden kaldırılma talebinde bulunursunuz o zamana 300 günlük süreyi beklemeden evlenme olayını gerçekleştirebilirsiniz
peki son bir sorum olacak. yerel mahkemenin boşanmaya karar verdiği şeyi yargıtay'ın da onaması neticesinde her iki taraftan birinin bu boşanma kararına karşı çıkma, itiraz gibi hakları varmıdır. yoksa yerel mahkemenin ve yargıtayın onama kararı verdiği davanın sonucunun artık değişme olasılığı yokmudur?
Allah rızası için sorumun yanıtı için bana yardımcı olabilirmisiniz. benim için çok önemli bir konu..