İlanen tebligat yapılmadıysa?
saygılar, selamlar.
2009 yılında turkcell'e olan fatura borcumdan dolayı ikametgahıma (öğrenci yurdu) icra tebligatı gelmiş ama ben o dönem memleketimde olduğum için tebligatı alamadım/imzalamadım.
bu durumda ilanen tebligat yapılmadıysa, yani bir gazetede borçlu olduğuma dair ilan verilmediyse hakkımdaki icra takibi geçerli midir, usulüne uygun mudur?
icra takibi usulüne uygun değilse ne yapmam doğru olur?
Cevap: ilanen tebligat yapılmadıysa?
Tebligat ikametgahınız olan yerin muhtarlığına bırakılmış ise tebliğ almış sayılırsınız.
Öncelikle merhaba,bu tebligatla ilgili benimde bir sorum olacaktı,bir mobilyacıdan eşya aldım,bunun ödemesını geciktirdim.Firma sahibide haliyle beni avukata vermiş.avukat beni aradı,normal borcum 550 lira,şimdi ödersem 900 lira icra dosyası açarsam 1800 lira istedi..Bunun üzerine bende mobilyacının çalışanlarından hesap numarasını aldım ve 550 lirayı ödedim.Normalde borcum bitti. Ama avukat seni icraya verdim diyip hala benden ücret istiyor.Senet hala avukatın elinde..Bu arada icra dosyası numarasını istediğimde bana vermiyor.Banada herhangi bir tebligat yapılmadı.Muhtarlıkta falanda yok..Geçen gün avukatlık bürosundan gelip genel yazı bırakmıslar.Borcunuzu ödeyiniz falan diye..Tekrardan belirtmek istıyorum tebligat yapılmadı,icra dosyası numarasınıda vermıyor..Sizce nasıl davranmalıyım
Alıntı:
vapousa rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhaba,bu tebligatla ilgili benimde bir sorum olacaktı,bir mobilyacıdan eşya aldım,bunun ödemesını geciktirdim.Firma sahibide haliyle beni avukata vermiş.avukat beni aradı,normal borcum 550 lira,şimdi ödersem 900 lira icra dosyası açarsam 1800 lira istedi..Bunun üzerine bende mobilyacının çalışanlarından hesap numarasını aldım ve 550 lirayı ödedim.Normalde borcum bitti. Ama avukat seni icraya verdim diyip hala benden ücret istiyor.Senet hala avukatın elinde..Bu arada icra dosyası numarasını istediğimde bana vermiyor.Banada herhangi bir tebligat yapılmadı.Muhtarlıkta falanda yok..Geçen gün avukatlık bürosundan gelip genel yazı bırakmıslar.Borcunuzu ödeyiniz falan diye..Tekrardan belirtmek istıyorum tebligat yapılmadı,icra dosyası numarasınıda vermıyor..Sizce nasıl davranmalıyım
borcunuz bitmiş, başka bir ödeme yapmayınız. Avukat sizin ödeme yapmayacağınızı düşünerek dosyayı kabul etmiş ve kendisine ödeme çıkarmaya çalışıyor olabilir.
Alıntı:
rasim2008 rumuzlu üyeden alıntı
saygılar, selamlar.
2009 yılında turkcell'e olan fatura borcumdan dolayı ikametgahıma (öğrenci yurdu) icra tebligatı gelmiş ama ben o dönem memleketimde olduğum için tebligatı alamadım/imzalamadım.
bu durumda ilanen tebligat yapılmadıysa, yani bir gazetede borçlu olduğuma dair ilan verilmediyse hakkımdaki icra takibi geçerli midir, usulüne uygun mudur?
icra takibi usulüne uygun değilse ne yapmam doğru olur?
Öğrenci yurtlarında yurt müdürünede tebilg yapılabilir, tebligin kime yapıldığını öğrenin. İlanen tebligat adres kayıt sistemininde kaydınızın bulunmaması durumunda yapılır. 2011'den sonra yapılan tebligatlarda usulsüzlük iddiası çok zorlaştırıldı.
[QUOTE=hukukçu85;467052]borcunuz bitmiş, başka bir ödeme yapmayınız. Avukat sizin ödeme yapmayacağınızı düşünerek dosyayı kabul etmiş ve kendisine ödeme çıkarmaya çalışıyor olabilir.
Cvp için teşekkür ederim.Fakat elinde tek sayfadan ibaret olan senet var,onu almak için ne yapabilirim..Borcumun bir kısmını ödediğimde makbuz aldım fakat lazım olmaz diye saklamadım.Şuan elimde tek olan şey 550 liralık ödediğim banka dekontu
banka dekontuda benzer işlevi görür